keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Tottiskatsaus II

Tänään oltiin taas tottistreeneissä. Tehtiin oikeastaan vaan samoja juttuja, mitä ennenkin ja ne kaikki sujui vieläkin yhtä hyvin. Päästiin Novan kans näyttämään pari kertaa oikein esimerkkiä muille. ;) Luoksetuloissa Nova on oppinut olemaan hiljaa sekä poukkoilematta hihnassa, kun lähden kävelemään pois. Kovin valppaana se kyllä on. Ainoana uutena juttuna aloitettiin tänään BH-kokeen versiota liikkeestä maahanmenosta (vai mikä sen nimi on BH-kokeessa?). Tajusin oikeasti vasta nyt, että niin, sehän on muuttunut ihan samalla tavalla kuin "liikkeestä" istuminenkin. Eli maahan mennäänkin istumisen kautta. Voi helvata sentään nää uudet säännöt on ihan arsesta! En nyt sitten tiiä, mitä tän maahanmenon kanssa tekis ja miten sen opettais. Koska kuitenkin se liikkeestä maahanmeno on nopeempi seisomisen kautta plus TOKO:n kaukoissakin pitäis niin tehdä. Huoh. Mutta niin, ohjeena oli maahanmenon jälkeen ottaa puolikas askel koiran eteen. Mä otin kokonaisen, koska tiesin, että Nova pysyy maassa. Vaan kouluttajapas sanookin mulle, että "älä vaadi siltä liikaa". Touché! :D Meidän seuraaminen on edistynyt hurjasti, otettiin jo 10 askelta ja täyskäännös oikealle. Muuten meni hyvin, mutta sain ohjeeksi tehdä käännökset enemmän saaliin kautta niin tulee lisää vauhtia. Nyt se vähän jäi jälkeen.

Tottistreeneistä innostuneenä piti sitten väsätä uusi tottiskatsaus, à la Nova 4kk:

Istuminen
Pelkkää istumista tulee nykyään treenailtua hirveän vähän. Pitäisi harjoitella etenkin häiriössä. Nyt työn alla on liikkeestä istuminen (tai se BH-kokeen versio siitä), tähän tarvitsee käsiavun sekä vartalonkäännön että pysyy. Se on jo niin ehdollistunut siihen, että perusasennosta lähdetään aina mun mukaan...

Maahanmeno
Tää on ehkä tavallaan isoin haaste tällä hetkellä, ongelmana on käsimerkin häivyttäminen. Musta tuntuu, että jumitetaan samassa jamassa, heti jos enemmän häivyttää, liikkuu kyynärpäät eteenpäin. Testasin tätä niin, että istun itse lattialla, silloin sujuu ajoittain jopa niin että mun kädet pysyy selän takana. Toinen ongelmakohta on kestossa. Tai ei kestossa sinänsä, vaan siinä, että Nova lösähtää tosi nopeasti lonkka-asentoon. Siinä se kyllä on pysynyt parhaimmillaan jopa minuutin (ja vielä häiriössä), mutta pitäisi varmaan saada tuo kitkettyä pois heti alkuunsa. Vai pitäisikö, onko sillä väliä?

Perusasento
Edelleen hyvä, samoin kesto. Voisin jopa sanoa, että meidän vahvin liike. Käännös vasemmalle vaatii vahvan avun, oikealle ei enää mitään. Käännösten jälkeen voi joskus tulla vinoon ja oikein innoissaan liian eteen.

Seuraaminen
Hitaasti mutta varmasti. Kättä pidän vihjeenä mun vatsan päällä, näin menee sen 10 askelta. Käsi oikealla paikalla sujuu ehkä 3-4 askeleen verran, sen jälkeen usein jo alkaa vilkuilla sitä. Istuu automaattisesti perusasentoon mun pysähtyessä. Korkeassa vireessä voi edistää ja usein myös poikittaa.

Liikkeestä seisominen 
Edistymme! Etäisyyttä voi ottaa sen 3-4 askelta käsimerkin turvin, kestoa en ole uskaltanut lisätä 5 sekuntia enempää. Ollaan tehty enimmäkseen niin, että kuljen koiran edellä, nyt pitäisi tehdä samaa koiran vierellä. Pari kertaa ollaan koitettu ja vartalonkäännön avustuksella sujui.

Eteen istuminen
Tässäkin ollaan menty eteenpäin. Herkästi tulee vaan vinoon, pitää aika paljon ohjailla. Tottiskentällä joskus tulee niin vauhdilla, että törmää. Nyt työn alla on tekniikkan hiominen siirryttäessä eteen istumisesta perusasentoon. Tätä vasta aloitellaan, mutta hyvin on lähtenyt käyntiin.

Ja asenne on edelleen kohdillaan! Upea ukkeli.


Rakkauspakkaus






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti