perjantai 26. lokakuuta 2012

Nova 5kk



Novalla pärähti eilen 5kk plakkariin, niin se aika vaan kuluu. Stellakin täytti tällä viikolla vuosia. Painoa löytyy pikkumieheltä vähän vajaa 14 kg, hampaatkin on vissiin kaikki jo vaihtuneet. 

En olekaan kirjoitellut tottiksista nyt muutamaan viikkoon, mutta siellä ollaan viikottain siis käyty. Sieltä Nova on myös löytänyt kadoksissa olleet äänihuulensa. En tiennytkään, että tuosta voi päästä niin kamala huuto. Ei se siellä kentällä siis huuda, vaan häkissä, ennen kuin pääsee sieltä pois. Kyllä se nopeasti nykyään hiljenee, kun tajuaa, että autosta ei huutamalla päästä mihinkään. Novalta on treenien alussa tarkasteltu myös hampaita, mikä sujuu ihan hyvin. Ollaan tehty liikkeestä istumista ja maahanmenoa, mistä on tullut paljon kehuja, samoin kuin luoksetulosta. Seuraaminen on parhaimmillaan ihan älyttömän hyvää, mutta etenkin treenien loppupuolella muuttuu välillä laiskaksi. Täyskäännöksissä oon ite vähän pihalla, pitää nyt harjoitella niitä askelkuvioita ennen koiran mukaan ottamista. Päästään Novan kans aina välillä treeneissä näyttään muille esimerkkiä. :) Kouluttaja kysyi multa tällä viikolla, käydäänkö muuallakin koulutuksissa kun on tottis niin hyvissä kantimissa. Tulipa hyvä mieli, vaikka kysymys olikin vähän pöhkö. Kai sitä voi ihan kotonakin treenata? 

Keksinpäs muuten tällä viikolla uuden häiriötekijän paikkamakuun treenaamiseen: pompin itse sängyllä Novan ollessa paikkamakuussa lattialla. Hyvin pysyy! :D Onneksi ei ole naapureita näkemässä.



Jälkeä ollaan tehty pari kipaletta. Sunnuntaina n. 140 askeleen namiton jälki pimeään metsään, 4 keppiä jäljellä. Otsalampun valossa touhotettiin siis menemään. Pari kertaa Nova harhautui hihnan mitan päähän jäljestä, mutta löysi itse takaisin. Vauhtia oli melko paljon ja nenä turhan korkealla, mutta tää olikin vaan keppitreeniä. Kolmella ekalla kepillä Nova meni käskystä maahan, viimeisellä ihan oma-alotteisesti. Edistysaskel! Eilen 140 askeleen namijälki nurmikolle, iltaruoka tuli jäljeltä. Joka 3. askel oli nyt tyhjä, askelväliä olen taas pidentänyt vähän. Vauhtia oli ajoittain, mutta pääsääntöisesti oikein rauhassa Nova eteni. Muutamia askeleita taisi jäädä väliin, mutta ei montaa. Jäljen päässä taas keppi, ei mennyt oma-alotteisesti maahan mutta käskystä kyllä. 


Tänään oltiin hakuilemassa pilkkopimeässä. Tai Novan vuorolla oli vielä vaan hämärää. Kolme maalimiestä taas valmiiksi, kaksi oli kaulaan asti peitettyinä pressulla. Novalla oli intoa ihan järjettömästi, mun oli tosi vaikea saada sitä alussa rauhoittumaan. Se huusi ja pomppi ja sinkoili hihnassa. Käskystä istui hetkeksi, kunnes sinkosi jälleen. Tässä onkin sitten vähän työstämistä.. Kaksi ensimmäistä maalimiestä löytyi tosi nopeasti, vitsit mitä nenänkäyttöä. <3 Toinen näistä oli sellaisen kumpareen päällä, minkä olisi voinut olettaa olevan vähän vaikea. Tai mistäs sitä tietää, miten ne hajut siellä menee.. Kolmatta ukkoa saikin sitten etsiä hyvän tovin, se sijaitsi aika kaukanakin tokasta. Nova jaksoi tosi hienosti, kävi välillä moikkaamassa perässä kävelijöitä. Viimein se ukko löytyi montun pohjalta. Nova sai siitä hajun ihan eri suunnasta, mistä olisin itse kuvitellut sen saavan.

Maalimieskäyttäytyminen on muuttunut Novalla rasioiden myötä aika kamalaksi söheltämiseksi. Voihan kökkö, oon ollut niin ylpeä siitä, miten nätisti se aina on ukoilla ollut. Tätä pitäisi myös jotenkin harjoitella. Mutta erittäin positiiviset tunnelmat jäi kuitenkin päällimmäisiksi, hakuilu on kyllä niin Novan juttu ku olla ja voi. Ja etsimisessä se on ihan super. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti