NovaRTK 2 TK1 Wirneen Hukkapala "Nova"

australianpaimenkoira
s. 24.5.2012
Kasvattaja: Laura Lönnberg, kennel Wirneen

Emä: FI TVA FI KVA HK3 EK3 JK3 VK1 BH Windedos After Eight

Isä: FI TVA FI KVA HK3 EK1 JK1 BH Delta River Buffalo Track

Lonkat: B/B                                                             Paino: 18,5 kg (1v)
Kyynärät: 0/0                                                           Korkeus: 54cm
Polvet: 0/0 (epävirallisesti)
Selkä: ok (epävirallisesti kuvattu)
Olkavarret: ok (epävirallisesti kuvattu)
Silmät: Iris hypoplasia

Tuloksia
TOKO: TK1

Rallytoko: RTK2

Näyttelyt: 15.9.2013 JUN T (Johan Juslin)
                 12.1.2014 NUO ERI NUK1 (Hilkka Salohalla)

MH-kuvaus suoritettu Ruotsissa, ampuminen 1

Nova

Novan varalle on ladattu kovat toiveet ja odotukset, josko tästä sitten saisin sen harrastuskaverin. Novan kanssa treenataan pääasiassa hakua pelastuskoirapuolella, vaatimattomana tavoitteena on hälyryhmään pääseminen joskus hamaassa tulevaisuudessa. Pelastuskoiratoiminnan lisäksi harratellaan myös agilitya, tokoa lähinnä itseksemme sekä rallytokoa. Tilaisuuden tullen käymme paimentamassa ja välillä yritän jälkeäkin tallata. 


Novan luonnetta on vaikea kuvata. Se on hyvin nöyrä, mutta kyllä sitä omaa tahtoakin piisaa. Siitä löytyy terävyyttä ja vahtivietti on voimistunut iän myötä todella paljon. Se ei ole ehkä ihan yhtä avoin sisaruksiinsa verrattuna, alkuun se voi suhtautua pienellä varauksella joihinkin vieraisiin, tutustumisen jälkeen se kyllä osoittaa rakkauttaan nuolemalla naaman märäksi ja vilauttelemalla aussiehymyään. Kovin koirasosiaalinen tapaus Nova ei ole, narttujen kanssa tulee kyllä yleensä hyvin toimeen mutta vieraita uroksia harvemmin sietää iholla.

Novan kanssa on helppo lähteä joka paikkaan,  se osaa alkuihmettelyjen jälkeen ottaa rennosti missä vain. 6kk:n ikäisenä poika pääsi rakennusetsintätreeneihin Kakolan vankilaan yhdessä yli 100 koira kanssa - ilman ongelmia. Nova on todella ahne koira, samoin taistelutahtoa löytyy mukavasti, vaikkakin saalisvietti on pojalla aina ollut vahvempi - ja on sitä edelleen. Novaa on helppo motivoida sekä ruoalla että leluilla, ja se rakastaa yhdessä tekemistä. Aivan mahtava harrastuskoiran alku siis.


Nova on tähän mennessä ollut ihan kaikkea, mitä olen koiralta halunnut. Sen kanssa voi kokeilla lajia kuin lajia, se kun rakastaa tekemistä itsessään. Kotona Nova on  mitä mainioin sohvanvaltaaja ja varpaanlämmittäjä,  ja antaa esim. käsitellä itseään ilman minkäänlaisia vastalauseita. Mulle se on ihan täydellinen pakkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti