keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Räyhä-Nova esittäytyy


Novalla on agilityssa kaksi persoonaa. On se tavallinen Nova, joka hakee hyvin esteitä, tulee kivasti ohjauksiin, tekee taatusti parhaansa ja korjailee ohjaajan mokia siinä sivussa. Ja huutaa. Ja sitten on se toinen persoona, joka treeneissä tunnetaan nimellä Räyhä-Nova. Nova menee radalla kovaa, mutta Räyhä-Nova menee vielä kovempaa. Räyhä-Nova vetää mutkat suoriksi, roiskii rimat alas, räjäyttää muurin mennessään ja lentää A:n harjan yli tavalla, joka saa ohjaajan sydämen muljahtamaan ympäri. Ja huutaa vielä kovempaa.

Rrräyhh!
 En ole vielä päässyt selville siitä, millä logiikalla nämä eri puolet Novassa näyttäytyvät, sillä Nova voi vaihtaa persoonaa kesken samojen treenienkin. Se voi olla alussa vain Nova, ja muuttua lopputreeneissä Räyhä-Novaksi. Tai toisin päin. Tai se voi olla koko treenin ajan Räyhä-Nova. Tai ihan vain Nova. Väsymys ja turhautuminen vaikuttavat altistavan Räyhä-Novan esiintulemiselle, mutta liika energiakaan ei ole hyvästä. Ehkä tässäkin on loppupeleissä kysymys sen optimaalisen vireen löytämisestä. Tai sitten koirallani on persoonallisuushäiriö.

Sunnuntaina oltiin Räyhä-Novan kanssa Santtu Stenbergin valmennuksessa, ja siellä pureuduttiin etenkin tähän rimojen roiskimiseen. Siitä pitää nyt oikeasti alkaa antaa koiralle palautetta, eikä vain jatkaa rataa ja antaa sen roiskia vähän lisää. Sitä saa, mitä vahvistaa jne. Osa rimojen tiputteluista johtui kuitenkin ihan mun omasta käden liikkeestä, että ei nyt kaikkea voi koiran piikkiin pistää. Sitten kun aloin kiinnittää huomiota siihen, etten laske kättä liian täpäkästi, pidin sen liian jäykkänä ylhäällä. Jeah... Nova kuulemma myös "nojaa" siivekkeisiin hypätessään vinosti, jolloin siiveke heiluu ja rimat kolisee sen takia. Tai siis Räyhä-Nova tekee niin. Koska se vetää ne mutkat suoriksi. ;)

Pussia pitää treenata myös, että koira etenee varmasti suorassa linjassa eikä lähde kääntymään pussissa. Nyt se nimittäin lähti. Puomille myös hetkeksi alusta käyttöön, koska nyt se kyttäsi mua liikaa kun jäin jälkeen. Paljon kaikkia pieniä juttuja tuli esiin, joihin ei itse osaa kiinnittää huomiota. Kannatti käydä!

Samalla tuli tehtyä neitsytmatka uusilla agility-popoilla, tykkään ihan hitokseen!

Sain kerrankin aikaiseksi videoida meidän aksaamista, käytiin tekemässä vaan simppeliä puomi-, keinu- ja keppitreeniä. Videolla ette valitettavasti pääse tutustumaan Räyhä-Novaan, sillä siinä esiintyy ihan vain Nova. 


2 kommenttia:

  1. :D :D :D Vai Räyhä-Nova! Meillä treeneissä on vaihtelee Possu-Priya tai Lahna-Priya. Tämän tytön kohdalla Possu-Priya on aina tervetulleempi vaihtoehto. Tosin treeneissä on usein myös Laa-laa-Milli, joka menee pää pilvissä eikä ole kenellekkään hyvä treenikaveri :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se Possu-Priya sieltä vielä esiin putkahda, ja sitten huomaatkin jo olevasi kusessa. :D Laa-laa-Milli kuulostaa myös mielenkiintoiselta tuttavuudelta... :D

      Poista