sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Tokokoe 9.6.2013

Uskaltauduttiin tänään taas kokeisiin Novan kanssa. Huristeltiin Helsinkiin, onnistuttiin matkalla mm. eksymään pari kertaa sekä ajamaan pitkät pätkät vain ratikoille ja busseille tarkoitetulla tiellä. Turisti mikä turisti. Lopulta löydettiin kuitenkin oikeaan osoitteeseen. Koe siis Helsingissä ja tuomarina jälleen Harri Laisi. Hirmuisen kuuma oli taas, ei ehkä kuitenkaan ihan yhtä paha kuin silloin toukokuussa Askolassa. Autot pystyi kuitenkin jättämään kunnon varjoon, joten lämpötila autossa pysyi ihan kohtuu viileänä.

Mua jännitti taas ihan sairaasti, pelkäsin lähinnä siis paikkamakuuta, ja nimenomaan sitä, pysyykö siellä ne toiset koirat. Paikkamakuu tehtiin neljässä ryhmässä, me oltiin siinä viimeisessä. Kaikki muut rivit oli tosi rauhallisia, sopivasti meidän rivissä sattui taas pieni härdelli, kun luoksepäästävyyden jälkeen yksi koira karkasi rälläämään pitkin kenttää. Kahdesti. Ekalla kerralla Nova pysyi vierellä, toinen oli jo liikaa se paineli kyseisen koiran perään. Että onneks ei ollut paikkamakuu ehtinyt vielä alkaa! Voin kertoa, että oli ehkä elämäni pisimmät 2min ja kirjaimellisesti tutisin odottaessani ajan kulumista. Yök, mikä fiilis.


Mutta siis, pisteet ja kootut selitykset:

Luoksepäästävyys 10
Nousi seisomaan, mutta oli tosi rauhallinen. Huhhuijaa, olin ihan varma, että lösähtäisi taas kerjäämään rapsutuksia...

Paikalla makaaminen 10
Alkusähläyksen jälkeen kaikki meni juuri niin kuin pitää. Yksi koira lähti liikekannalle ja tässä vaiheessa suorastaan rukoilin, että Nova pysyisi - ja pysyihän se. Vitsit, miten helpottunut olo oli tämän jälkeen!

Seuraaminen kytkettynä 8
En tykännyt kyllä yhtään. Ihme haahuilua välillä, kontakti tippui ja pakka aukesi ajoittain. Täyskäännöksissä perse unohtui matkasta ihan kokonaan. Välillä tsemppasi kyllä hienostikin pätkiä, mutta verrattuna edellisen kokeen seuraamiseen tämä oli ihan eri planeetalta.

Seuraaminen taluttimetta 8
Tsemppasi enemmän ja omasta mielestä parempi kuin kytkettynä, mutta melko saman tyyppistä kuitenkin. Ei parasta Novaa todellakaan.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5
Hieno. Oisko istunut vähän vinoon?

Luoksetulo 9
No muuten tosi jees, paitsi että tyyppi täräytti suoraan sivulle. Whaaat??!

Seisominen seuraamisen yhteydessä 8,5
Tuplakäsky perusasentoon ja sekin ihan übervino.

Estehyppy 9,5
Snadisti ennakoi perusasennon

Kokonaisvaikutus 8,5
Kehui, että perusseuraaminen tosi hyvää (viimeksi oli liian tiivistä), mutta välillä aukesi liikaa. Totta. Aika paljon se siinä jutteli, mutta yhtään en enää muista tekstin sisältöä. Olin niin happyhappy-fiiliksissä ettei malttanut kuunnella. :D

Kokonaisuudessaan siis 178,5p, ALO1 ja jaettu 2.sija/16. Jee! Sitten sitä viimeistä ykköstä metsästämään, tosin paluu koekentälle on edessä vasta joskus heinäkuun lopulla. Nyt me vähän lomaillaan ja otetaan rennosti. ;)

Pystin ja ruokasäkin lisäksi saatiin noutokapula, narupallo, TOKO-pinssi ja vähän herkkuja molemmille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti