lauantai 30. maaliskuuta 2013

Ensimmäiset möllitokot

Nova korkkasi tänään epävirallisen kisauransa möllitokojen merkeissä ja voittohan se sieltä heti napsahti. Hauskaa sikäli, että rehellisesti sanottuna mun ensimmäinen ajatus oli astuessani sisälle halliin, että "ei helevetti tästä tuu mittään". :D Tosi ahdas halli ja paljon ihmisiä ja koiria ihan kehän vieressä. Siinä vaiheessa kirosin mielessäni osallistumista koko hommaan, meillä kun häiriötreenit on aika...vaiheessa. Ja oletin tietysti, että pieni halli täynnä koiria olisi Novalle aika paha paikka keskittyä. Mutta karvakorva osoitti varsin nopeasti olevani väärässä, ja nyt vähän jo hävettää moiset ajatukset. Tyhmä minä.

Päivän saldona oli siis

Luoksepäästävyys 10 
Erittäin positiivinen yllätys! Nova meni kyllä pari askelta vastaan, mutta käyttäytyminen oli hyvin rauhallista ja hillittyä.

Paikallaan makaaminen 10
Yksi koira lähti melkein heti hipsimään ohjaajan luo, Nova hölmistyneenä sitä tuijotteli mutta pysyi onneksi. Oikein rauhallista oli makaaminen, vaikka ovi kävi ja haukkuakin kuului.

Seuraaminen kytkettynä 9
Sain tuomarilta lopuksi noottia siitä, että pidin vasenta kättä liian tönkkönä. En tiedä lähtikö piste siitä vai oliko itse seuraamisessa jotain.

Seuraaminen taluttimetta 9
Sama kuin kytkettynä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Loistava!

Luoksetulo 9,5
Todella hieno, tuli vauhdilla eikä törmännyt yhtään. Edestä sivulle siirtymässä jäi vähän vinoon, tästä lähti puoli pistettä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Tämäkin ihan loistava.

Estehyppy 8
Varasti, mokoma!

Kokonaisvaikutus 10
"Ihan kisavalmis koirakko, virallisiin vaan." Sanomista tuli tosiaan siitä tönköstä kädestä, tähän pitääkin nyt kiinnittää huomiota.

Yhteensä siis 188,5p ja sijoitus 1./9. Ei pöllömmin ottaen huomioon, että meillä ei ole taustalla ainuttakaan liikkuroitua, saati sitten kokeenomaista treeniä! Tuo koira on kyllä ihan uskomaton ja jaksaa yllättää, vitsit että olen siitä niin ylpeä. Ja vähän pitää myös itseäkin kehua, nimittäin minähän olen ihan hirveä jännittäjä ja pelkäsin pilaavani sillä koko touhun. Sain kuitenkin pidettyä hermot kurissa, kummasti siinä vain sulki muun ympäristön kokonaan ulkopuolelle ja keskittyi koiraan. Huh helpotusta! Hyvin siis meni, mutta ihan vielä ei uskallus taida riittää virallisiin, ainakin kerran täytyy vielä mölleissä pyörähtää. Ja mikäs kiire tässä mihinkään on.




2 kommenttia: