sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tokokoe 19.5

Tänään käytiin toisen kerran virallisissa kokeissa. Ei mennyt niinkuin Strömsössä tämä keikka, mutta erittäin iloinen olen, että mentiin. Paikan päälle luvattiin viime metreille asti kunnon ukkosmyräkkää, ja tämä vähän jännitti, mutta lopulta kisat käytiin kuitenkin armottomassa helteessä - ei yhtään sen parempi vaihtoehto, tuli huomattua. Varjossa mittari näytti 23 C, en edes halua tietää, millainen lämpötila aurinkoisella hiekkakentällä oli... Mutta kuuma oli, ihan läkähdyttävä ilma. Tämä näkyi Novan lisäksi kaikissa muissakin, mehut oli vähissä porukalla. 10 koirasta ainoastaan 3 sai 1-tuloksen, mikä kertoo jo jotain, etenkin kun tuomari ei mistään tiukimmasta päästä ole. Tuomarina siis Harri Laisi.

Me oltiin tällä kertaa toiseksi viimeisenä vuorossa. Pisteet eivät päätä huimaa, mutta tässäpä ne tulee:

Luoksepäästävyys 8
Nova otti tuomarin vastaan rennosti ketarat kohti taivasta, tämä aiheutti pienen naurunröhähdyksen sekä tuomarissa että yleisössä... :D

Paikalla makaaminen 0
Tässä mä mokasin. Sain jonkunlaisen älynväläyksen ja sanoin koiralle "odota" ennen lähtemistä. MIKSI? Mä en koskaanikinämilloinkaan ole sanonut sille "odota", kun jätän paikkamakuuseen, niin minkä hemmetin takia teen sen kokeessa?! Koiran reaktio oli kutakuinkin "mikä v*tun odota? Onks se sama ku seuraa?" Nova lähti maasta seuraamaan mun mukaan, ja mitä teen minä? No en mitään!? Moka vol. 2. Ihan hyvin olisin voinut sanoa toisen käskyn niin oltais edes jonkin verran pisteitä saatu. Nova tajusi itsekin mokan ja oli tosi hämmentyneen näköinen, jäi sitten seisomaan parin metrin päähän muusta rivistä ja pönötti siinä koko 2min. Aiheuttaen vielä vähän lisää hilpeyttä yleisössä. Mun jännittäminen loppui kuitenkin tähän, koska tiesin, että mitään mahiksia ei 1-tulokseen enää ole.

Seuraaminen kytkettynä 7½
Liian tiivistä, sanoi Laisi. Omasta mielestä paikoitellen erittäin hyvää, mutta väsyminen näkyi kuitenkin hetkittäisinä laamailuina, kunnes tyyppi taas tsemppasi hetkeksi. Käännökset meni hyvin.

Seuraaminen taluttimetta 7
Edelleen liian tiivistä, sanoi Laisi. Yks täyskäännös levisi ja juokseminen meni pipariksi, kun Nova jäi hetkeksi tuijottamaan kehän vieressä leikkivää koirakkoa. Muuten tykkäsin. Seuraamiskaavio itsessään oli mun mielestä tosi ärsyttävä! Pitkää suoraa ja käännös. Ja pitkää suoraa ja käännös. Ja vielä vähän pitkää suoraa ja  ehkä jopa täyskäännös. :D Lopussa pyörittiin myös ikävästi hyppyesteen vieressä. Pätkät tuntui tosi pitkiltä verrattuna edelliseen kokeeseen, mutta se voi johtua myös kuumuudesta sekä tylsästä kaaviosta.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
En tiedä, mistä piste lähti. Tykkäsin itse.

Luoksetulo 7
Lähti vauhdilla, tiputti lopussa raviin. Jäi sitten seisomaan vinosti mun eteen ihan hölmistyneen näköisenä, ohjasin kädellä perusasentoon. Ollaankohan me tehty liikaa läpijuoksuja, kun ei enää muistanut, miten homman kuuluisi sujua...

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Tästäkään en oikein tiedä, mistä piste lähti. Olisko istunut hitaasti perusasentoon?

Estehyppy 9
Wuhuu, meidän ensimmäinen onnistunut hyppy kokeessa! Mun mielestä ihan super, piste tais lähteä siitä kun herra kävi nuuskaisemassa estettä matkalla hyppypaikalle. Ehkä?

Kokonaisvaikutus 7½
"Kuumuus verotti selvästi eikä koira jaksanut ihan parastaan antaa. Seuraaminen liian tiivistä, mutta muuten erittäin hyvä koira." Luulen, että pisteitä ropisi myös liikkeiden väleistä, ne oli aika...kamalat. :D

Loppusaldona siis vaatimattomat 133,5p ja ALO3. "Huonosta" tuloksesta huolimatta mun fiilikset oli ihan katossa kokeen jälkeen. Meillä oli oikeasti tosi hauskaa, Nova oli ihan näännyksissä mutta jaksoi silti yrittää. Mua ei jännittänyt ollenkaan. 1-tulos jäi toki saavuttamatta, mutta tästä voin syyttää ihan vain itseäni. Jos paikkamakuu olisi ollut 10, niin pisteet olisivat siihen riittäneet. Yllättävää kyllä, mua ei edes harmita. Lähinnä helpottunut olo, kun "epäonnistuminen" tuli heti tässä vaiheessa. Tuli nimittäin huomattua, että ei siihen kuole! Miettikää. :D Mulla on taipumusta liialliseen suorittamiseen ja perfektionismiin, josta kovasti pyrin kyllä pääsemään eroon, joten nämä tällaiset kokemukset tekevät vain ja ainoastaan hyvää. ;) Sitten vain seuraavaa koepaikkaa katselemaan.

Moi. Mulla on uus frisbee.



4 kommenttia:

  1. http://porokoira.1g.fi/kuvat/Koiratapahtumat/Tokokoe+Askolassa+19.+toukokuuta+2013/

    Tuolta löytyy kuvia. :D Pitää muuten vielä kysellä kun huomasin, että tekin tässä Lahdessa/Lahden lähellä asutte, että oisko teistä treeniseuraksi joku päivä? :D Ite pääosin treenailen tuon porokoirani (viittä vaille 2v uros) kanssa ja sille ois erityisen kiva saada treenikavereiksi about saman ikäluokan uroksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihan mahtavia otoksia! Treeniseuraksi lähdetään kyllä erittäin mielellään, tää viikko on ihan täys mutta sen jälkeen voidaan katsella. :)

      Poista
  2. Onnea hyvästä tsemppikokeesta! Nova on ihan mahtava!

    Liialliseen perfektionismiin taipuminen kuulostaa erittäin tutulta, mulla tähän yhdistyy vielä hullu tulostavoittelu.. Onhan ne kokeet paljon mukavampia niin ohjaajalle kuin koiralle, jos mennään asenteella pidetään hauskaa ja tehdään parhaamme eikä sitä perus pakko saada se ykköstulos. :D Mä hioin Tiralle alokasluokkaa (ja ehkä vähän muitakin liikkeitä) melkein neljä vuotta, katsotaan meneekö Raikun kanssa sama aika ennen kuin olen tyytyväinen. :D

    Sit vaan uusi yritys. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. :) Mähän lähdin ihan tarkoituksella ns. keskeneräisen koiran kanssa kisaamaan, just sen takia ettei ole niin kamalaa painetta haalia niitä huippupisteitä. :D (Kyllähän tuo teknisesti kaiken toki osaa, mutta hirveästi kaikkea pientä viilattavaa löytyy kyllä.) Alokasluokka jos saatais nyt kesällä roiskittua läpi niin panostetaan siihen avoimeen vähän enemmän sitten hamaassa tulevaisuudessa. Ehkä. :D

      Poista