lauantai 20. huhtikuuta 2013

Möllitoko vol.2

Tänään käytiin toisen kerran möllitokottamassa Novan kans, tällä kertaa Tampereen suunnalla. Matkaan lähdettiin jo edellisenä päivänä ja oltiin yökylässä kaverin luona, joka sattui asumaan ihan kivenheiton päässä tapahtumapaikalta.


Tällä kertaa meillä oli pieniä vireongelmia Novan kans. Otin sen ihan liian aikaisin autosta hengailemaan kisapaikalle, parkkipaikka ja kehä kun olivat suht kaukana toisistaan, joten en halunnut riskeerata myöhästymistä... Hetsailin kyllä välillä lelulla ja tehtiin simppeleitä juttuja kehän laidalla, mutta joku nyt vaan vähän tökki. Ei pahasti, mutta sen verran että eron kyllä huomasi. Häiriöt olivat myös ihan omaa luokkaansa. Oli ihan kamala tuuli, ja tuulenpuuskat lennättivät lehtiä ja muuta potentiaalista saalistettavaa pitkin tonttia. Tuulessa lepattavat kehänauhatkin olivat Novalle ihan uusi juttu, samoin kun nauhojen painoiksi asetetut tavarat kiinnostivat. Koiria oli paikalla kohtuu paljon eikä rähinöiltäkään vältytty, nimittäin juuri ennen meidän astumista kehään sattui pieni välikohtaus kehän laidalla, joka pientä machomiestä kiinnosti kovasti. Puhumattakaan niistä hemaisevista aromeista, jotka saivat pojan nenäkarvat vipattamaan... No mutta, kaikesta tästä selvittiin kuitenkin seuraavin pistein:

Luoksepäästävyys 9
Nova meni taas pari askelta vastaan, vähän oli ehkä enemmän intoa mukana kuin viimeksi, mutta hyvin samalla tyylillä kuitenkin mentiin. Tämä tuomari rokotti pisteen nousemisesta.

Paikalla makaaminen 8
Paikkamakuu oli kyllä suuri pettymys! Koirasta sai mennä vain hihnanmitan päähän ja hihnasta oli pakko pitää kiinni. Harmitti tosi paljon, koska tää oli nimenomaan yksi tärkeimmistä asioista, mitä olisin halunnut treenata. Nova lösähti heti lonkalle, tuomarin mukaan ennakoi istumisen mutta todellisuudessa reagoi n. 3sek viiveellä. Oisko mennyt sanat sekaisin?

Seuraaminen kytkettynä 10
Tässä ei ihmeempiä, pientä haahuilua aluksi mutta tästä ei rokotettu. Käsi oli myös apuna täyskäännöksessä ihan tarkoituksella, tästä tuli sanomista mutta ei rokottanut.

Seuraaminen taluttimetta 9
Kämmäsin ihan huolella oikealle kääntymisessä! Aloin ensin kääntyä vasemmalle, tajusin sitten että ei saakeli väärä suunta, ja korjasin nopeasti oikealle. Tollasen kohtuu tarkan paimenen kanssa peli oli kuitenkin jo menetetty ja se jäi haahuilemaan, molemmilla meni vähän pasmat sekaisin ja loppu olikin enemmän tai vähemmän sähläystä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Ei mitään erityistä, perussettiä.

Luoksetulo 7
Voi *****. Ensinnäkin jouduin antamaan kaksoiskäskyn, Nova teki tällä viikolla ekaa kertaa treeneissa sellasen tempun, ettei lähtenytkään ekalla tulemaan. Ja nyt se teki sen taas! Wtf?! Tuomarin mukaan se kaiken lisäksi törmäsi, mutta paskan marjat se mitään törmännyt. Tuo eteentuleminen oli just tasan sellainen, millaisen haluankin sen olevan, ja jos se jonku tuomarin mielestä on törmäämistä niin pitäkööt tunkkinsa, saakeli. :D Sivulle siirtymisessä jäi vinoon, mikä oli odotettavissakin. Me ollaan tuota lähdetty nyt rakentamaan uusiksi eikä homma ole vielä valmis. Nova oli selkeästi vähän hämillään, että mites tää nyt sitten pitikään tehdä, teki jonkinlaisen sekasikiöviritelmän ja istui reippaasti vinoon.

Seisomisen seuraamisen yhteydessä 8
Ennakoi perusasennon. Tuomarin mukaan tepasteli mun tullessa vastaan, itse en kyllä tällaista huomannut enkä videoltakaan sitä kyllä näe. Istumisen yhteydessä kyllä hakee vähän paikkaa.

Estehyppy 8
Viimeksi Nova varasti, ja nyt oon vahvistanut sitä, että ei hypätä ilman lupaa. Noh, täähän kostautui sitten siinä, että Nova alkoi varmistella, saako hypätä vaiko eikö. Eli kaksoiskäsky. Virallisissa olis kai mennyt nollille, koska mun jalat nitkahti toisen käskyn yhteydessä, mutta tuomari antoi armoa. :D

Kokonaisvaikutus 10
Jotain se kommentoi hyvästä kontaktista koiran hyvästä motivaatiosta. Mun mielestä me oltiin kyllä aika lahnoja tänään. :D

Yhteensä siis 172p ja sijoitus 3./16. Lopuksi vielä videomateriaalia, iso kiitos kuvaajalle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti