keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Niks Naks Naksutellen

Olenpas vihdoinkin saanut aikaiseksi alkaa treenailemaan kosketusalustaa sheippaamalla. Kuten oletinkin, Nova tarjosi ensimmäiseksi kuonokosketusta maahan, mitä ollaan tehty agilityn kontakteilla. Palkkasin aluksi siis tästä, kunhan nyt tarjosi edes jotain. Sitten Nova alkoi tarjoamaan maahanmenoa alustan vieressä, palkkasin siitä. Sitten se kierähti kyljelleen, mistä palkkaa ei herunut, sen jälkeen kipitti alustalle ja meni siinä maahan -> palkka. Kahden harjoitussession jälkeen oltiin jo siinä pisteessä, että Nova hakeutui hyvin alustalle, mun tehtävä oli yrittää naksauttaa niin nopeasti, ettei se ehtinyt mennä maahan asti. Kolmannen session jälkeen se tajusi jutun jo kunnolla, osasi mennä kauempanakin olevalle alustalle eikä enää pyrkinyt maahan. Sitten vaan vihjesana mukaan ja hissukseen hommaa vaikeuttamaan. En ole kyllä vielä hirveästi miettinyt, mihin ajattelin tätä taitoa hyödyntää. Kaipa sille jotain käyttöä joskus tulee. :D Sheippasin samaan syssyyn käsikosketuksen, eli Nova koskettaa kuonollaan mun kämmentä. Tää ois yks vaihtoehto kertomistavaksi pelastushommissa.


Lauantaina oltiin hakuilemassa varikolla. Lunta oli tullut about nilkkoihin asti, otettiin kaikki koirat mukaan tallaamaan aluetta niin päästiin itse vähän helpommalla. ;) Novasta oli ihan ällöä, kun lumipallot tarttuivat varpaiden väliin, ja se  jäi välillä hankeen istumaan ja itkemään kurjaa kohtaloaan. Hakuilut menivät tällä kertaa tosi upeasti, torstaisesta mörköilystä ei näkynyt jälkeäkään. Novalle yritettiin kehitellä mahdollisimman vaikeita piiloja, joissa se kuitenkin pääsi maalimiehen luokse palkalle. Pitäisi alkaa sitä ilmaisua kohtapuolin treenaamaan, niin pystyy ottaan umpipiilojakin. Eka maalimies löytyi kiinniolevasta roskakatoksesta, Nova joutui vähän puikkelehtimaan roskapönttöjen seassa päästäkseen palkalle. Ei mitään ongelmaa. Toinen oli umpinaisessa kopperossa, jonka ovi oli raollaan, erinäisten romujen takana. Tämäkin meni varsin mallikkaasti, kamala kolina vaan kuului kun Nova paukkasi koppiin sisään. Viimeinen oli sitten kahden roskiksen välissä vähän kauempana, hienosti sai hajun jo kaukaa ja työsti sitä perille asti. Aikaa meni kaiken kaikkiaan alle 10 minuuttia. Hirmuisen hienot treenit ja olen tosi tyytyväinen.


Sunnuntaina oltiin taas ohjatuissa tottiksissa, vain kourallinen koirakoita oli taas paikalla. Pidettiin vain vajaan puolen tunnin treenit, kun ilmakin hipoi jo pakkasrajoja. Tehtiin vähän seuraamista, luoksetuloja sekä paikallaoloa istuen. Meni ihan hyvin kaikki, mitä nyt ekassa luoksetulossa istui vinoon. Eniten harmaita hiuksia tuon kanssa aiheuttaa ne hetket ennen treenien alkua, kun on niin hirvittävän kamalaa olla tekemättä yhtään mitään. Tuosta on kehkeytynyt ihan hirveä kiljukaula! Onhan se kiva että on kivaa, ja pääasia että hommia tehdessä pysyy se turpavärkki kiinni.


Tänään meillä oli sitten pentuagilityn viimeinen kurssikerta. Nyt kieltämättä harmittaa, ettei ilmottauduttu heti perään jatkokurssille! Me ollaan nyt päästy niin hyvin vauhtiin, että olisi ollut ihan kiva jatkaa. Nova on loistavassa kontaktissa kentällä, hyvin pystyy pitämään irti, vaikka 5 muuta koiraa treenaa ihan vieressä omia juttujaan. Harjoiteltiin tänään takaakiertämistä, Nova hoksasi homman heti vaikkei yhtään olla tehty sitä kotona. Se irtosi jo lopputreeneistä reilun metrin päästä kiertämään siivekettä ja jatkoi käskystä esteelle. Harjoiteltiin takaakiertämistä myös kolmen hyppyesteen sarjassa, siinä oli jo haastetta tumpelolle ohjaajalle. "Eiku oota...siis kummalla kädellä mun nyt pitikään ohjata?" :D Ja luonnollisestikaan omaa kroppaansahan ei pysty handlaamaan, jos aivokapasiteetti menee sen miettimiseen, kummalla kädellä sitä koiraa oikein ohjataan... No mutta kivaa oli silti! Yksittäiset esteet sujui hyvin, kepeistä on tullu Novan lempparit. Ei meinaa jätkä nahoissaan pysyä, kun pääsee pujottelemaan (lue: rynnimään) mamman luo. Keväällä sitten suunnataan sinne jatkokurssille, toivottavasti ei ihan unohdeta kaikkea tässä välillä...

2on2off

Huomenna sitten nokka kohti Kakolaa! Jännittää ihan perkuleesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti