sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Rallykisat ja paimennussessiot!

Vuosi sitten vappuna korkattiin Novan kanssa virallinen toko-ura, tänä vappuna olikin sitten ihan virallisen rally-uran aloittamisen vuoro. Ihan ensimmäisiin yökisoihin ei sentään menty, vaan startattiin inhimilliseen aikaan seuraavana päivänä. Ja hyvä niin, koska flunssasta johtuen aamu (ja edellinen pävä) kului droppia naamariin vetäen... Lopulta olo oli kuitenkin sellainen, että uskalsi matkaan lähteä. Oman jännitysmomenttinsa touhuun toi lumisade+kesärenkaat -yhdistelmä, mutta päästiin ehjin nahoin perille.

Me startattiin siis ekaa kertaa avoimessa luokassa, tuomarina Tiia Hämäläinen ja rata seuraavanlainen


Ei mikään hirveän vaikea rata, ja tuloksena 99/100p ja 2. sija. Yksi piste lähti kolmannella kyltillä, yhtään en kyllä osaa sanoa, mistä. Jossain kohdin Nova ainakin törmäsi mun jalkaan, oisko sitten ollut juuri tuossa. Itse olisin kyllä lätkäissyt meille useammankin virhepisteen radalla, mutta en valita. ;)

Teamwork <3
Tänään suunnattiin sitten Kausalaan paimennushommiin. Otettiin kolme rundia pyöröaitauksessa ja lopuksi käytiin ihan radallakin muka jotain tekemässä. ;) Ekalla kierroksella Nova jännäsi taas lampaita ja touhu oli pitkälti paskan pupeltamista. Mutta kyllähän se inasen alkoi taas innostua, kun sai vähän sikailla esim. ottoaitauksessa. Itsetunnon boostausta herralle, kun ei ollut enää napanuoraa, mihin turvautua. Toisella ja kolmannella kierroksella alkoi intoa jo vähän löytyäkin ja välillä joutui jopa toppuuttelemaan miekkosta. Meidän paimennus siis tällä hetkellä on luokkaa etäisyys ihan liian pieni, pysäytys ei onnistu ja ohjaaja on kuutamolla - voilà!

Lopuksi käytiin vielä isolla radalla pyörähtämässä, toki lampaat olivat sorttia "jalkaan kiinni liimautuvat". Ottoaitauksessa Nova oli kunnon sika. Sinne se pujahti ihan issekseen portin väleistä ohjaajan yrittäessä ropeltaa lukkoa auki. "Mä täs mitään ala ootteleen, nyt mennään!" Radalla oli sielläkin ajoittaista haahuamista ja maan nuuskuttelua, mutta oli siellä ihan kivojakin pätkiä. Tai en mä tiedä, miltä se ulospäin näytti, mutta tuntui ainakin siltä. :D Saatiin jopa yksi nappiin mennyt häkityskin! Eiköhän tuosta vielä paimenkoira saada. Ohjaajan kehityskelpoisuus onkin sitten ihan toinen juttu.

Kaikkensa antaneena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti