tiistai 9. syyskuuta 2014

Rally-Tokon SM-kisat

Sunnuntaina korkattiin meidän ensimmäiset arvokisat ja huristeltiin Hankoon rally-tokon SM-skaboihin. Kisattiin siis Novan kans Rally-Tokoyhdistyksen joukkueessa voittajaluokassa. Ihan huippu päivä, ihan huippua seuraa ja sääkin oli mitä hienoin.

©Elli Pehkonen
Mun jännitys nousi taas yllättäen aika isoihin sfääreihin, kun oli noinkin isoista kisoista kyse... Mutta hirveästi helpotti kuulla heti alkuun, että joukkueen mestariluokan koirakko oli tehnyt tosi hienon radan, joten se osaltaan karsi multa pois paineita. Aika hauskaa oli myös kisata joukkueessa, jonka jäsenet tuli kaikki eri puolilta Suomea ja joista tunsi ennestään vain yhden. Meille oli teetetty mätsäävät t-paidat, joten niiden perusteella sitten tunnistimme toisemme. :D

©Elli Pehkonen
Voittajaluokan rata ei ollut mitenkään erityisen paha, huolestutti lähinnä houkutus heti alussa sekä hypyn jälkeen tuleva liikkeestä seisominen. Rata näytti siis tältä:


Selvittiin radasta kunnialla läpi. Houkutusta isompi häiriö oli kentän laidalla oleva yleisö ja koirat, mutta tuosta ekasta suorasta kun päästiin ohi, alkoi meno olla jo ihan kivan oloista. Oikealla seuraamisetkin sujui ihan mukavasti. Ihan uutena ilmiönä tuli kuitenkin Novan ääntely radan aikana, sitä se ei ole ennen harrastanut. Päästeli pientä piippaamista muutaman kerran, mistä sitten tuomari rokottikin kokonaisvaikultemasta -3p.

©Johanna Friskberg
Käytösruudussa tehtävänä oli maata vierellä 2min. Uhosin edellisten kisojen jälkeen korkkaavani skumppapullon, kun tehdään onnistunut käytösruutu kisoissa. Ja nyt me se sitten tehtiin. Ja korkkasin muuten skumppapullon. Tosin olisin korkannut sen joka tapauksessa noin hyvän radan jälkeen. ;)

Surullisen kuuluisa käytösruutu... ©Elli Pehkonen
Saatiin radan jälkeen hieman kommenttia "vauhdikkaasta maaliintulosta". Yhtään en tiedä, miksi...

©Johanna Friskberg
Lopputuloksena meillä oli siis 90p ja sijoitus 4./23. Joukkueen sijoitus oli 7./17, joten ei hullummin mennyt joukkueellakaan. Aivan huikea kokemus ja huikea päivä! Tosin rankka sellainen, kun auton ratissa kului yhteensä 6h ja kisapaikallakin vierähti toiset 6h, mutta mikäpä siinä, hyvässä seurassa. :) Josko sitä ensi vuodelle ottaisi tavoitteeksi lähteä henkilökohtaisestakin mestaruudesta kisaamaan ;)

2 kommenttia:

  1. Vautsi onnea hienosti menneestä arvokisakorkkauksesta! Hauska lukea kisakertomusta rallysta kun se on itselle vähän uusi tuttavuus edelleen :)

    VastaaPoista