maanantai 9. kesäkuuta 2014

Jenna Caloanderin agilitykoulutus

Sunnuntaina Maija järkkäsi meille Wirneen agilitypäivän Helsingissä, Jenna Caloanderin opissa. Vähän oli typistetty poppoo messissä tällä kertaa, mutta eipä tuo menoa haitannut. Oli ihan sairaan siistiä! Vitsit, miten saikin taas treenistä irti ja paljon, Jenna oli aivan loistava valkku.

Rata oli ihan ***tanan vaikea hyppäri. Tehtiin pieniä pätkiä sieltä täältä, joten koko rataa en enää edes muista. Mutta alku näytti kutakuinkin tältä:


Mun alkuperäinen suunnitelma oli aloittaa ohjaus läheltä 2. estettä, mutta tämän pläänin mukaan olin auttamatta myöhässä jo heti kolmosella. Novahan nimittäin tykitti menemään turhia säästelemättä... Noh, sitten siirryttiin Jennan suunnitelmaan, ja aloitettiinkin ohjaus 3. ja 4. esteiden välistä. Tjooh, ensimmäinen reaktio oli kutakuinkin "et oo tosissas". Mutta perskele sentään, sehän toimi. Käytännössä seisoin siis paikoillani kolmen ekan esteen ajan, liikkumatta senttiäkään. Ja koira suoritti esteet ilman mitään ongelmaa. Oliko vähän huikea fiilis huomata, miten uskomattoman hyvin Nova luki mun kroppaa: pelkällä yläkropan liikkeellä sain koiran suorittamaan esteet oikein! Vähänkö mageeta.


Kepeillä testattiin paria eri vaihtoehtoa. Enemmän keskityttiin siihen, että jäin putken puolelle keppejä ja keppien jälkeen poispäinkäännös ja leijeröinti seuraavalle esteelle. Leijeröinti on Novalle ollut ihan äärimmäisen vaikeaa (mammmaaaa, älä jätä -ilmiö tjsp...), ja eka palkattiin ihan vain poispäinkäännöksestä. Parin toiston jälkeen kokeiltiin jo 8. esteelle menoa, ja sinnehän tuo pinkoi. Hyvin toimi!

Sitten me tuumailtiin pätkää 10-14. Mä olin rataantutustumisvaiheessa suunnitellut tekeväni ihan toisin (12. este takaakiertona, eli tuhoontuomittu idea) Ja Jennan ajatus pakkovalssista tuntuikin sitten paljon loogisemmalta vaihtoehdolta. Pakkovalssi on mulle liikkeenä vielä aika vieras, ja sitä vähemmän tulee käytettyä jos on muita vaihtoehtoja. Mutta nyt se kyllä toimi ihan sairaan hyvin, vaikka itse sanonkin. Eikä ollut mitään ongelmaa ehtiä seuraaville esteille. Ihan loistavaa!


Olipahan kiva päivä, jäi tosi hyvät fiilikset. Jenna kehui Novaa tosi paljon, siinä on kuulemma paljon potentiaalia ja olisi sula vääryys olla tekemättä töitä sen eteen. Vaikka kyllähän minä sen jo tiesinkin. <3 Ohjaajan potentiaali onkin sitten asia erikseen... :D Sain myös vinkkejä käännösten jumppaamiseen, vaikka Jenna olikin sitä mieltä, että ikäisekseen Nova käyttää kroppaansa esteillä tosi hyvin. Lähinnä ongelma taitaakin olla tumpelo ohjaaja, joka ei aina osaa ajoissa kertoa, mihin suuntaan ollaan menossa. Mutta nyt on kyllä fiilikset aika katossa agilityn osalta, jos hurjaksi ruvetaan niin saatetaan kesällä käydä jo parit epikset kiertämässä. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti