sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Agilitya Lotta Vuorelan opissa

Lauantaina huristeltiin Novan kanssa Asikkalaan agiliitämään Lotta Vuorelan valvovan silmän alle. Treenattiin maneesissa, mikä ihan uutukainen ympäristö meille. Rata oli seuraavanlainen:


Keppejä Nova ei edelleenkään osaa (koska olen laiska), joten aloitettiin ihan vain esteillä 1-3. Ohjaus oli tarkoitus aloittaa puolestavälistä putkea, me jouduttiin ensin harjoitelemaan ihan vain vinoa hyppykulmaa ekalla aidalla kun Nova meinasi sen kiertää ja juosta suoraan putkeen. Nopeasti se sai jutun juonesta kuitenkin kiinni ja sitten sujui ohjauksen aloittaminen kauempaakin. Mutta voin kertoa, että kiire tuli silti! Nova kun ei takaakiertoihin vielä hirveän kaukaa irtoa, joten jouduin rynnimään (sanan varsinaisessa merkityksessä) tosi lähelle kolmatta estettä.


Tämän jälkeen tehtiin esteet 5-9. Ensin jäätiin hetkeksi hinkkaamaan valssia muurin ja 7. aidan välillä, se kun vähän levähti. Vaikein kohta tässä oli kuitenkin takaakierto 9. aidalla, mulla oli ihan jumalaton kiire ja ohjasin siksi tuossa tosi hätäsesti ja hosuen ja Nova tuppasi hyppäämään väärältä puolelta. Mutta erityisen iloinen olen kuitenkin siitä, että meidän viikko sitten oppimamme päällejuoksu onnistui hienosti joka kerta (8. aita)!

Toisella kierroksella tehtiin esteet 10-17. Alkuun otettiin kuitenkin muutama yksittäinen pussi, sitä kun ollaan tehty vasta kerran aikaisemmin. Mutta hyvinhän tuo sinne sujahti. Tällä pätkällä hinkuteltiin taas valsseja, ensin 14.-15. ja sitten 16.-17. esteiden välissä. Ja hinkkaamistahan riitti, milloin aloitin valssin liian myöhään, milloin liikuin liian pienin askelin ja milloin kroppa sojotti mihin sattui. Lopulta saatiin sellainenkin suoritus, missä homma sujui ainakin melkein niin kuin pitääkin ja Lotan kommentti oli "sehän näytti jo ihan agilitylta!" Mutta joo, olen mä kohtuullisen tumpelo oman kroppani kanssa kun vauhti on kova. Ei mun aivot toimi niin nopealla tahdilla... :D


Viime viikolla Niinun koulutuksessa Nova oli jopa yllättävän rauhallinen ja varma suorituksessaan ja korjaili mun mokia ihan suvereenisti. Tuolloin meillä oli takana kuukauden treenitauko, joten voisiko sillä olla jotain tekemistä asian kanssa? Nimittäin nyt se oli enemmän oma itsensä: hektinen ja kovaääninen. Varasteli lähdöissäkin joitain kertoja ja tosiaan haukku raikasi. Musta tuntui, että sillä oli myös vauhtia ainakin tuplasti enemmän edelliskertaan nähden, mulla oli koko ajan kiire eikä aivot ehtineet mukaan toimintaan. :D Palkkaamisen jälkeen tyyppi painatteli pallo suussa pitkin putkia ollen Hirveän Iloinen Eläin. Ja lähtöpisteeseenhän ei ollut mahdollista siirtyä menemättä ainakin yhden putken läpi. Lotalta saatiin kotiläksyksi treenata valsseja sekä takaakierroille irtoamista kauempaa. Lotta oli myös sitä mieltä, että Novalle voisi rimoja jo korottaa, alkuun tehdä perus hyppytekniikkaa korkeammilla rimoilla. Nythän me ollaan hypitty ratoja 40cm esteillä, voitaneen siis siirtyä 50cm. Tosi kiva treeni oli taas kerran, hirveän mielenkiintoista käydä eri ihmisten koulutuksissa. Marraskuussa onkin tiedossa aksailua Juha Oreniuksen opissa. :)

Treenipaikalla Nova pääsi porojakin ihmettelemään, aitauksessa kun oli niitä ihan kaksin kappalein! Tyyppi tuijotteli sarvipäitä silmät ymmyrkäisinä, pari vaimeaa pöhähdystä taisi suusta päästä. Hetken otuksia tsuumailtuaan olisi herra halunnut mennä tekemään lähempääkin tuttavuutta näiden kanssa, mutta jouduin tuottamaan pienelle paimentimelle pettymyksen ja ihailtiin porotuksia sopivan hajuraon päästä.


3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Varsinkin alin <3 Oi mitkö maisemat!

    VastaaPoista
  2. Kuvat ovat taas aivan upeita! Ja hyvä te pienet agiliitäjät! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos :) Onhan täällä ihan kivat maisemat, en ole vielä kyllästynyt itsekään vaikka päivittäin niissä lenkkeilläänkin :)

    VastaaPoista