keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ensimmäinen metsäjälki

Tein tänään Novalle ensimmäistä kertaa jäljen metsään, sammaleiselle alustalle. Jäljestä tuli melko lyhyt, ehkä n. 25 askelta, koska mätäs loppui kesken ja päättyi hirveään risukasaan.. Juuri kun olin lopettelemassa jäljen tekoa, alkoi tietysti sataa vettä. Hetken mietin, pitäisikö jättää namit metsään ja yrittää myöhemmin uusiksi, mutta koska sadetta kesti vain hetken, päätettiin mennä kokeilemaan. Jälki vanheni n. 30 minuuttia. Nova jäljesti tosi hienosti, edelliskertaisesta pyörimisestä ei ollut tietoakaan. Kerran se yritti kääntyä takajäljelle, mutta ohjattuani oikeaan suuntaan, loppu meni oikein mallikkaasti. Viimeiset askeleet se meni kyllä rynnimällä huomattuaan päässä odottavan nakkikasan (tyhmä minä). Muuten se imuroi suuhunsa kaikki namit matkalta. Mulla on ollut vähän motivaatio-ongelmia jäljen suhteen, mutta ensi viikolla pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja tallailla jälkiä vähän useammin. Jäljestäminen on hauskaa - jäljen tekeminen tylsää. ;)

Käytiin tänään myös Novan kanssa mätsäreissä ihmettelemässä koira- ja ihmisvilinää. Vähän taisi pikkumiestä jänskättää aluksi, mutta tuttuun tapaansa se rentoutui varsin nopeasti. Novaa houkutti mätsäreissä etenkin isot karvamöhkäleet, nöffit ja laumanvartijat veti jostain syystä puoleensa. Vähän harjoiteltiin istumista ja perusasentoa kunnon häiriössä, ei ongelmaa. Siinä vaiheessa kun mamma kaivaa nakit esiin, kaikki muu sulkeutuu ympäriltä ;) Lopuksi testasin vielä syrjemmällä, miten leikkiminen sujuu vieraassa paikassa nakkien jälkeen, Novaa kun ei yleensä ole lelut kiinnostaneet silloin, kun tietää myös nameja olevan tarjolla. Mutta nythän se leikki ihan täpinöissään, retuutettiin vetolelua niin perkuleesti. Olipa loistava reissu.

Ninja style!

Saalisloikka pahaa-aavistamattoman uhrin kimppuun


Illalla leikkasin Novan kynnet ensimmäistä kertaa niin, että se oli melko pirteä - yleensä olen odottanut sen väsyvän kunnolla. Mutta eipä tuo operaatio eronnut aiemmista mitenkään, ihan yhtä hyvin sujui. Yleensä olen tosin palkannut vasta koko homman lopuksi, nyt palkkasin joka tassun jälkeen. Huomenna meillä onkin edessä pitkä matka kohti pohjoista, lähdetään Novan kanssa Tornioon! Vähän jännittää, miten se viihtyy autossa 8h... Äänekoskella meillä onkin ohjelmoitu ensimmäinen pysähdys, siellä poitsu pääsee tapaamaan erästä mustaa herrasmiestä. Todennäköisesti treffien jälkeen uni maittaakin ihan hyvin loppumatkan. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti