sunnuntai 12. elokuuta 2012

Pohojosen poekia

Niin alkaa Novan ensimmäinen lomamatka lähestyä loppuaan, ihan hurjaa miten nopeasti aika kuluukaan. Novan kanssa matkattiin siis torstaina Tornioon, automatka meni hienosti tyytyväisenä nukkuen. Matkan aikana Nova on saanut taas valtavan määrän uusia kokemuksia. Ollaan käyty kylässä monessa paikassa, tavattu hirmuisesti uusia ihmisiä, nähty koiria ja yksi kissakin, oltu seuraamassa agilitykisoja jne. Lista on pitkä. Nova on suhtautunut kaikkeen uuteen hyvin reippaasti, se osaa olla joka paikassa kuin kotonaan. Mutta muutamia hieman jännempiäkin juttuja on toki tullut vastaan, ja niille on pitänyt hieman pöhistä tai jopa haukkua, jos oikein kovasti alkoi huolestuttamaan. Rähisevälle koiralle vähän pöhistiin, kissa sai osakseen haukahduksen, mutta savustuspönttö oli kyllä kaikista kamalin. Sille piti murista karvat pystyssä ja vähän haukahdellakin. Minun kanssani Nova suostui moista hirvitystä vähän lähestymäänkin, mutta nuuhkaisun jälkeen totesi, että parasta vain katsella sitä mamman selän takaa. Vastaavanlaisen reaktion sai aikaan nyrkkeilyhanskat. Asetettuani pari kissanraksua hanskan päälle Nova kuitenkin totesi sen olevan  sittenkin tosi jees ;) Nova on ollut mukana myös autonpesuoperaatiossa, painepesuri ei sitten taas saanut minkäänlaista reaktiota aikaan, kiva se vaan oli kun vettä suihkusi.

Nova ja Neo

Välillä iski väsy

Lauantaina oltiin seuraamassa aussieiden agilityn rotumestiksiä Keminmaassa, Nova sai tapahtumassa paljon huomiota osakseen. Rapsuttelijoita siis riitti. Aussie-ihmiset olivat oikein mukavia ja juttu luisti. Kisoissa Nova oli tapansa mukaan tosi reipas ja otti rapsuttelijat avosylin vastaan (kirjaimellisesti). Koirien haukkuminen, kisapaikan kuulutukset eivätkä yleisön aplodit hätkäyttäneet lainkaan. Nova tarkasteli kiinnostuneena ympäristöään, kunnes asettui välillä pupeltamaan ruohoa jalkojen juureen. Toiset koirat kiinnostivat ajoittain, jos oikein läheltä menivät ohi, mutta hyvin tuon huomion saa kyllä käännettyä niistä pois. Yksi autoaan vartioiva koira vähän huolestutti, mutta useamman kerran kun siitäkin ohi mentiin, ei se jaksanut enää niin kiinnostaa.
Aksakisoissa

Nova rakastaa kaikkia
Esteet ei pelota
Huomenna pitäisi sitten kääntää taas auton nokka kohti Ruuhijärveä. Jännä huomata, miten vielä kuuden vuoden jälkeenkin vähän kirpaisee lähteä ajamaan takaisin etelään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti