tiistai 14. elokuuta 2012

Pentukursseilua

Nyt on palauduttu koiran kans takaisin etelään. Paluumatka meni yhtä hyvin kuin menomatkakin, ehkä viimeisten parin tunnin aikana oli havaittavissa pieniä tylsistymisen merkkejä. Eikä ihmekään, kun ajeltiin 700km kahden pikapysähdyksen taktiikalla. Pysähdyksillä harrasteltiin vähän tottistelua mielen virkistämiseksi. Stella otti kotona Novan vastaan melkoisen älämölön saattelemana, en oikein osannut tulkita tuota omituista jodlaamista...

pallopoika

Tänään aamu alkoikin auvoisasti Stellan oksennuksien korjaamisella, sen jälkeen piti rampata vielä pihalla pariin otteeseen. Nyt on olotila jo normalisoitunut. Käytiin aamupäivästä metsälenkillä molempien koissujen kanssa, Novakin pääsi taas kunnolla hurvittelemaan vapaana taajamaelämän jälkeen. Illalla olikin sitten taas vuorossa pentukurssi. Harjoiteltiin aluksi luoksetuloa, hyvin meni jälleen. Tehtiin myös perusasentoja, näistä me saatiin paljon kehuja. Nova osaa jo aika hyvin hakea oikean paikan sivulla, korjaa oma-aloitteisesti jo vinot asennot. Itse sain vähän noottia siitä, että en vaadi koiralta sellaista, mitä se jo oikeasti osaa. Nova tulee välillä perusasentoon liian taakse tai eteen, jolloin mulle on tullut tavaksi ottaa askel eteenpäin -> koira korjaa oikeaan paikkaan -> palkka. Nyt sain neuvoksi palkan sijasta vain kehua koiraa ja yrittää sitten uudelleen, koska koira oikeasti jo osaa oikean paikan. Vähän ehdittiin sitä testailemaan, hyvin vaikutti toimivan: pelkkien kehujen jälkeen Nova skarppasi ihan kunnolla. Harjoiteltiin kurssilla myös seisomista. Me ei olla tätä tehty kotona vielä ollenkaan, ja aluksi Nova tarjosikin lähinnä istumista ja maahanmenoa, mutta hiffasi kyllä jossain vaiheessa, mitä siltä halusin.

Novan vireys tällä kurssikerralla ei ollut kyllä ihan optimaalinen, se oli selvästi väsynyt lyhyiksi jääneiden unien jälkeen (kisusivat Stellan kanssa niin ettei nukkua malttanut) ja se näkyi. Kyllähän se teki kaiken mitä siltä pyysin, mutta siitä puuttui se jumalaton draivi, millä se yleensä hommia tekee. Kurssin lopussa se olikin selkeästi jo yliväsynyt ja kävi kierroksilla. Tällä kertaa koirat pääsivät lopuksi leikkimisen sijasta kokeilemaan erilaisia älypelejä - sanomattakin selvää, että Novan keskittymiskyky ei tähän oikein riittänyt. Ensi kerralla pitääkin kiinnittää huomiota tuohon vireeseen ja huolehtia, että se oikeasti nukkuu ennen kurssia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti