tiistai 24. heinäkuuta 2012

Tottista ja jäljen alkeita

Nova pääsi tänään ensimmäistä kertaa kokeilemaan jäljestämistä. Tein n. 40 askeleen jäljen tuohon läheiselle niitylle. Alku oli kovin takkuista, Nova jäi makaamaan jäljen päälle aina yhden namin poimittuaan. Autoin sitä alkuun tosi paljon (liikaa) kädellä, mentiin askel kerrallaan ja maate. Sitten viereiselle tielle tuli joku vielä mönkijällä töllistelemään meidän touhuja, sitäkin piti vähän aikaa ihmetellä. Noin puoleen väliin mentiin tähän tapaan, sitten lopetin koiran auttamisen ja odottelin rauhassa, mitä se tekee. Ja sehän jäljesti! Muutaman kerran pyrki kääntymään takaisin ja namejakin jäi jonkin verran heinikkoon, mutta nenä maassa, keskittyneesti tuhisten se eteni. Jälki loppuikin juuri, kun penneli oli tajunnut homman jujun. Vähän pidempi olisi siis saanut olla. Ja mitä tästä opimme? Luota siihen koiraan, vaikka se vauva onkin. Kyllä se handlaa nämä hommat. Ensi kerralla pitää mennä metsään, turhan vaikea oli tuo niitty kun ruoho oli niin pitkää ja nameja oli vaikea poimia sieltä seasta. Ironista, että vaikka asuu keskellä metsää, on tarpeeksi helppokulkuisia maastoja oikeasti etsimällä etsittävä...

Illalla käytiin vielä kylillä tottistelemassa. Perusasentoja ja istumista lähinnä kun häiriötä oli jonkin verran, nuo on sellaiset mitä se osaa jo ihan kivasti. Narupalloa yritin kovasti esitellä, mutta eipä tuo paljon kiinnostanut kun tiesi, että namejakin on tarjolla ;) Novasta on tullut ihan tosi ahne, ja ruoka-ajat on meillä melkoista sirkusta, kun kumpikaan koira ei meinaa pysyä nahoissaan. Tottistelun jälkeen käppäiltiin vähän kaduilla, ihan superhyperhyvin meni! Hihnassa ei roikuttu yhtään, tosin sen sijaan Nova keskittyi imuroimaan kaikkea ihanaa suuhunsa kadulta. Läheltä ajavat autot vähän jännitti, ihmisiä olisi pitänyt päästä tervehtimään.

Stellan ja Novan välillä oli tänään havaittavissa jo pari herkkää pusuhetkeä. Kovin pitkäkestoista hempeilyä tuo matami ei tokikaan siedä. Juuri äsken meillä myös mutusteltiin puruluita vierekkäin <3 (Niitä samaisia puruluita, jotka ei koskaan aikaisemmin ole kelvanneet.)


noHyvin maistuu
P.S. Nova 8 vkoa nostaa koipea :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti