sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Suureen Maailmaan tutustumassa

Tänään oli Novalla melkoisen jännä päivä. Suunnattiin nimittäin Lahden satamaan ihmettelemään ihmisvilinää ja opettelemaan samalla hihnakäyttäytymistä (note to self: ei otollisin paikka aloitella ko taitoa...). Novahan tepasteli hulinassa oikein reippaasti, keskittyen aluksi terrorisoimaan hihnaa ja mamman lahkeita. Hyvin nopeasti alkoi kuitenkin pikkuinen hiffata homman jujua, ja loppuretkestä kontakti oli jo suorastaan mainio. Parit koiratkin ohitettiin ilman mitään ongelmaa. Tutuiksi tulivat myös pyörät, motskarit ja autot sekä rollaattorit ja sauvakävelijät. Etenkin sauvakävelijät herättivät pienen monsterin mielenkiinnon, niin olisi ollut kiva maistella moisia vermeitä. Novaa kiinnosti kaikki edellämainitut ihmeellisyydet, ja yllätyksekseni sehän pyrki nimenomaan tutustumaan noihin kummajaisiin - ei väistämään niitä. Novalle oli myös ajoittain vaikea ymmärtää, että kaikki ihunia ihmisiä ei tarvitse mennä pusuttelemaan, vaikka kovasti ihailevia katseita hurmuri osakseen saikin. Toki myös muutama rapsuttelija kävi poikaa paijaamassa. Pienelle koiralle iski väsy nopeasti, ja sitten istahdettiin penkille katselemaan ohikulkevia ihmisiä. Hyvin osasi toinen jo tuossa vaiheessa rauhoittua hälinään. Ja hälinää se kyllä olikin, satamassa kun oli jonkinsortin tapahtuma pomppulinnoineen ja kuulutuksineen menossa. Mistä Nova ei välittänyt tuon taivaallista. Satamaretken jälkeen pyörähdettiin vielä nopeasti eläinkaupassa, mikä olikin sitten jo ihan ällö paikka. Siellä piti vähän itkeä ja kiukutella, tosin väsymyksellä oli varmasti jo osansa tässä kohtaa. Ensi kerralla mennään takaisin sitten astetta virkeämpänä. Tällä reissulla tutuksi tuli myös parkkihalli sekä kauppakeskus, jonka liukuovet oli myös vähän jännät.  Parkkihallissa jännitystä aiheutti siellä kaikuvat kuulutukset sekä koiran haukku, nämä oli sellaiset asiat mitkä selkeästi aiheutti epäröintiä. Takaisintulomatkalla häkistä ei sitten kuulunut pihaustakaan, taisi retki tehdä tehtävänsä.

Penkki maistui hyvältä

Tänään meillä kävi myös ensimmäiset vieraat tutustumassa pienokaiseen. Herra ei kyllä jaksanut sosiaalistella enää yhtään, niin väsynyt oli päivän retkestä. Vähän jaksettiin kuitenkin taas treenailla: istumiset ja perusasento sujuu jo niin hyvin, että alettiin jo lisätä näihin aikaa. Tavoitteena huomiselle on ehdollistaa Nova naksuttimeen, nimittäin mun palkkaamisen ajoitus kusee ihan totaalisesti ilman sitä. Vähän harjoiteltiin myös tunnaria, kun heitin Novalle kepin vähän liian kauas. Siellä se tuhisi nurmikossa menemään, kunnes nenään tarttui oikea tuoksu, ja kiikutti sitten kepin mun viereen ja alkoi onnellisena sitä tuhoamaan. Kyllä tästä vielä tokokoira tulee ;) Myös ensimmäinen yksinoloharjoitus tehtiin tänään, ihan muutamia minuutteja. Täällähän tuo onnellisena tuhisi keskellä olohuoneen lattiaa, ei edes huomannut tuloani. <3 Kynnet leikattiin myös ilman mitään ongelmaa, meinasi poitsu ihan nukahtaa käsittelyssä. Ruohonleikkurin ääneen on poitsu myös tutustunut, se ei hätkäyttänyt lainkaan.

Loppupäivä menikin näissä merkeissä
Eka yö meni tosiaan aivan uskomattoman hyvin, Nova ei päästänyt ääntäkään ja posotti 6 asti. Pisun ja ruoan jälkeen uni maittoi vielä pari tuntia. Ja myös toisen päivän jälkeen vahinkosaldo on edelleen 0. On se vaan niin ihana. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti