tiistai 31. heinäkuuta 2012

Pieniä iloja

Meillä alkoi tänään Novan kanssa pentukurssi! Olipa kyllä ihan sikakivaa tehdä välillä jotain vähän ohjatumpaa, vaikka kyse olikin ihan "vain" pentukurssista. Kurssi pidetään kaikuvassa hallissa, jossa samanaikasesti toisella puolella reenataan agilitya. Meteli on siis taattua: huutavia koiria, rämiseviä keinuja, kolisevia keppejä ja huutelevia ohjaajia. Aivan loistavaa harjoitusta siis jo pelkästään hallissa käyminen. Nova vähän ihmetteli aluksi etenkin hallissa kaikuvaa haukkua, mutta tottui siihen tosi nopeasti. Täytyy sanoa, että olin ihan ällikällä lyöty tuon pennelin keskittymiskyvystä ja kontaktista tuollaisessa häiriössä ja vieraiden koirien ympäröivänä, se oli ihan loistava! Silloin kun tehtiin, tehtiin ihan into piukeana eikä millään muulla ollut mitään väliä. Taukojen alussa se yritti kaikin keinoin saada minua jatkamaan jotain kivaa tekemistä sen kanssa, mutta jäätyään ilman huomiota rauhoittui nopeasti. Ekalla kurssikerralla harjoiteltiin mm. luoksepäästävyyttä, oikea-aikaista palkitsemista, istumista ja paikallaoloa, katsekontaktia ja kontaktin pitämistä. Tehtiin "kontaktikävelyä", eli hihnaan tehtiin löysä solmu ja tarkoitus oli, että harjoituksen lopuksi solmu on edelleen löysä. Sitten lähdettiin risteilemään hallissa koirien ja ihmisten joukossa. Ja tadaa, me oltiin ainoita, kellä ei lopussa ollut umpparia hihnassa. ;) Mamman mussu <3 Kurssin lopuksi pennut pääsivät vielä leikkimään keskenään parissa ryhmässä, Nova leikki "pikkupentujen" porukassa. Vähän oli rajummat otteet herralla muihin nähden, ihan tavallista leikkiä tokikin, mutta eräs toisen koiran omistaja oli tästä hieman kauhuissaan... Kyseli jatkuvasti vetäjältä, että "vieläkö tuo on leikkiä". Jösses, kai se koira vinkasee jos sitä sattuu. Mitä se ei siis kertaakaan tehnyt. Voi olla, että ensi viikolla painitaan vähän isompien pentujen kanssa.


Kotosalla ollaan käyty metsälenkeillä ja pidetty pieniä treenihetkiä. Nova pääsi tänään myös mukaani poimimaan vadelmia, ne on molempien koirien suurinta herkkua. Alettiin myös harjoitteleen kiertämistä tänään. Istumisen kesto edistyy hyvin, välimatkaa pitäisi seuraavaksi alkaa pidentää. Tänään onnistui jo yksi askel taaksepäin, sekä kotona että pentukurssilla. Wuhuu :D Maahanmenoa pitäisi alkaa nyt enemmän työstämään, sen harjoittelu on ollut aika minimissä.

Nova taistelee

 Nyt mun jaloissa tuhisee yksi ihunainen ja pitkän päivän jälkeen väsähtänyt puppeli. Ei sitä voi edes katsoa hymyilemättä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti