perjantai 24. tammikuuta 2014

Tavoitteet uusiksi!

Ajattelin ensin, etten tänä vuonna aseta minkäänlaisia tavotteita mihinkään, vaan mennään lähinnä fiiliksen mukaan. Päädyin nyt kuitenkin lopulta joitain tavotteita rustaamaan, koska ne nyt kuitenkin jossain määrin takaraivossa tykyttää. Mutta tehdäänpäs ensin katsaus meidän 2013-vuodelle asettamiin tavotteisiin!


Agility
Tavoitteena ainoastaan käydä jatkokurssi joskus keväällä, ehkä toinenkin jossain vaiheessa. Tutustua lajiin ja pitää hauskaa. Agility on meillä ihan puhtaasti satunnaista puuhastelua vailla sen kummempaa päämäärää.

Jatkokurssi käytiin ja kesällä päästiin vakituiseen treeniryhmään. Ja syksyllä vielä toiseen. Eli satunnaisesti puuhastelusta siirryttiin säännölliseen puuhasteluun.

BH-koe
Hyvin varovaisena tavoitteena/ajatuksena/haaveena suorittaa BH loppuvuodesta. Tässä kohtaa vielä vaikea arvioida, kuinka realistinen tämä tavoite nyt sitten on, mutta listataan se nyt tähän kuitenkin.

Ahkerasti kyllä treenailtiin keväällä ja kesällä BH-koetta varten, mutta se nyt sitten jäi kuitenkin.

Jälki
Jälkeä jatketaan heti lumien sulettua. Kulmia aletaan harjoitella kesän aikana. Keppejä on tarkoitus treenata nyt jo lumiseen aikaan ja siirtää niitä sitten kesällä jäljelle. Jäljennostotreeniä varmaan tehdään pelastuskoirapuolella, jonkinlaista janatyöskentelyä voisi treenailla itsekseenkin. Yritetään päästä ryhmätreeneihin mukaan, ilmeisesti sellaisiakin täällä järjestetään.

Kulmia, keppejä ja jäljennostoa kyllä tehtiin...aluksi. Sitten innostus lopahti ja koko jäljestys unohtui ihan täysin. Aika ja jaksaminen ei vain riittänyt.

MH-luonnekuvaus
Ilmeisesti suunnitelmissa lähteä sisaruskatraan kanssa Ruotsiin kesällä suorittamaan MH-luonnekuvaus koko poppoolle kerralla. Suomessa ei kai pystytä luonnekuvausta tekemään tuolla tavoin pentueittain.

Check. Nova läpäisi MH-kuvauksen Ruotsissa.

©Tuuli Mertanen
Paimennus
Tavoitteena käydä paimentelemassa aina tilaisuuden tullen, saada Nova kunnolla syttymään lampaille ja päästä itse vähän jyvälle siitä, mistä hommassa oikein on kysymys. Paimennustaippareissa olisi kiva käydä pyörähtämässä.

Keväällä käytiin ahkerasti paimenessa ja edistystäkin tuli paljon. Kunnes sitten alettiin kai soveltaa liikaa bortsu-oppeja, ja homma levisi kuin jokisen eväät. Koira turhautui ja omakin innostus lopahti. Taippareissa ei käyty.

Pelastuskoiratoiminta
Heti alkuvuodesta on tarkoitus alkaa treenailemaan ilmaisua. Kertova tuosta on nyt tulossa, mutta kertomistapa on vielä auki. Käsikosketus on vahva ehdokas. Siinäpä varmaan meneekin sitten ainakin ensi vuosi, ilmaisun opettamisessa. Kokeisiin meillä ei varmaankaan ole asiaa vielä ensi vuonna, itse yritän käydä etsintäkurssin jossain vaiheessa.

Ilmaisu saatiin kasaan - ja vaihdettiin. Ja saatiin uudelleen kasaan. Aika hyvin. ;) Mikäli alkuperäinen ilmaisu olisi toiminut paremmin, oltaisiin varmaan kokeissakin pyörähdetty. Itse en saanut aikaiseksi mennä etsintäkurssille, mutta suunnistustestin sentään läpäisin.


TOKO
Tavoitteena kisauran korkkaus, ensin varmaankin möllikisoissa ja sieltä sitten virallisiin. ALO1 olisi tavoitteena saada. Teknisesti Nova osaa nuo liikkeet hyppyä lukuunottamatta, joitain käsimerkkejä pitää vielä häivyttää + saada lisää varmuutta, virettä ja nopeutta oikeastaan kaikkeen. Ja tietysti sitä palkkamattomuustreeniä.

Check, TK1 saavutettiin.


Viralliset luustokuvaukset
Luustokuvissa on tarkoitus käydä, toivottavasti ei tule ikäviä ylläreitä sieltä.

Ja check. Nova kuvattiin terveeksi, B/B ja 0/0. Lisäksi selkä, olat ja polvet ok. Ei siis ikäviä ylläreitä!


Ja sitten niihin tämän vuoden tavotteisiin!

Agility
Aksan suhteen tavotteita on lähinnä itselle, oppia ohjaamaan ja lukemaan rataa näin alkajaisiksi... Novalle voisin asettaa tavotteeksi varmemmat ja itsenäisemmät kontaktit, vaikeammat keppikulmat ja Operaatio Keinu. Keinu on meillä niin vaiheessa, että valmista keinua en edes aseta tavotteeksi, mutta jos edistystä tulisi jonkin verran niin se riittäis.


BH-koe
Ehkä tänä vuonna? Tai sitten ei. Katsotaan.

Paimennus
Jos edes kerran pääsisi sellaisen ihmisen oppiin, joka oikeasti ymmärtää aussieiden paimennuksesta jotain, olisin onnellinen. Ruotsissa pääsin näkemään aloittelevien aussieiden paimennustreenejä ja oli aika silmiä avartava kokemus. Silloin ehkä ensimmäisen kerran oikeasti ymmärsin sen, ettei mun koirassa ole mitään vikaa tai outoa, vaan siinä opetustavassa.

©Tuuli Mertanen
Pelastuskoiratoiminta
Itselle EA1-kurssi ja etsintäkurssi. Novalle vielä uuteen ilmaisuun varmuutta, kokeenomaista treeniä ehkä kesän korvilla. Vielä en uskalla koetta tavoitteeksi laittaa, mutta jos kaikki sujuu hyvin niin loppuvuodesta ehkä sekin voi olla realistinen ajatus. Rauniovierailuja.

Rallytoko
Keväällä jos saisi alokasluokasta sen viimeisen tuloksen ja lajin virallistumisen jälkeen suunnattais avoimeen. RTK2 tavoitteena ja voittajaluokan liikkeiden opettelu. Tai lähinnä se oikealla seuraaminen...

TOKO
AVO1, en tiedä lähdenkö enää koularia haalimaan. Saa nähdä. Voittajaluokan liikkeitä kuntoon, etenkin kaukot on ihan levällään vielä...

Veto
Keväällä motivaatiotreenejä kicksparkilla, kesällä kunnon kohotusta molemmille ja armotonta talven odottamista. ;) Jos talous suinkin antaa myöten, kickbike olisi kesäksi ja syksyksi aika bueno... Motivaatiota, suuntakäskyjä ja kestävyyttä tarkoitus rakentaa.
1 kommentti:

  1. Kiireiseltä kuulostaa :) Onneksi Nova varmaan jaksaa ainakin kuvista päätellen loikkia mukana :D

    VastaaPoista