lauantai 10. marraskuuta 2012

Wirnistävä Hukkapala

Nova on alkanut virnistämään, vähänkö huippua! Kahdesti on poitsu jo väläyttänyt leveän hymyn, molemmat iloisessa jälleennäkemistilanteessa. ;) Vitsit kun saisi tuon joskus kameralle, on kyllä huvittavan näköistä. Salaa vähän toivoinkin, että poitsulle periytyisi tuo ominaisuus.


Käytiin tiistaina toista kertaa pentuaksaamassa. Jatkettiin samaisiin esteisiin tutustumista, nyt meillä meni puomin kontaktikin jo paljon paremmin kun sävelsin opettamistapaa vähän toisenlaiseksi. Yksinkertaisesti käytin siihen vaan stop-käskyä, mikä meillä on liikkeestä seisomisessa, ja siihenhän se koira sitten jämähti. Muutkin esteet meni ihan hyvin. Nyt käännettiin putki ihan U:n muotoon, sitä Nova taas epäröi ekalla kerralla mutta sen jälkeen sujui varsin mallikkaasti. Harjoiteltiin lisäksi takaa leikkausta, Novalla oikea puoli oli selvästi vasenta vahvempi. Vasemmalta ohjattaessa herkästi jäi kuikuilemaan taakseen. Tuo kurssi on siitä kiva, että pääsee kunnolla tekemisen makuun ja harjoittelemaan koko tunnin ajan. Toisaalta koiralle se on tosi väsyttävää keskittyä koko 60 min, Novasta kyllä huomasi, kun alkoi väsyttää loppua kohden. Aletaan varmaan pitään omatoimisia huilihetkiä tuossa välillä ettei ihan kyllästy.


Eilen oltiin hakuilemassa varikolla, koiria oli peräti 9. Otettiin melko simppelit treenit, kun viime viikkona oli vähän turhan haasteellista. Haasteellista sikäli, että oli ihan säkkipimeää, alue meille aika iso ja ohjaajan suuntavaisto surkea. Mulla ei suurimman osan ajasta ollu mitään hajua, missä me oltiin, joten aika vaikea siinä oli koiraa ohjata. Samaisissa treeneissä multa halkesi huuli, kun sain yhdeltä koiralta köniin, sekä onnistuimme myös eksymään hakualueelle peräti 4 ihmisen voimin. Että näin.

Eilen otettiin 3 ukkoa valmiiksi piiloon. Varikolle oltiin tuotu monta jotain uimakopin tyyppistä hökötystä, niitä oli hyvä hyödyntää. Novalla on aina aluksi ihan sikana intoa, jolloin se hötkyilee hetken päättömästi, ja ekasta ukosta mentiinkin ohi mallikkaasti. Toka ukko löytyi uimakopista, Nova sai hajun sen ulkopuolelta, mutta ei millään meinannut tajuta, miten sinne pääsee sisään! Turhautuneena se päästeli sellaista kiukkuista örinää, kunnes päätti survoa itsensä lattian ja seinän välisestä raosta koppiin. Käyhän se niinkin. Palattiin sitten takaisin ekalle ukolle päin. Nova sai nyt siitä hyvin hajun, ukko löytyikin heti avonaisesta roskakatoksesta. Vika ukko oli kans uimakopissa vähän kauempana, rivissä oli monta koppia. Nova haki hajun vastapäisestä rakennuksesta, pyöri siellä hetken ja ampaisi sitten suoraan koppiin. Välimatkaa näillä oli jotain 25 (?) metriä, meinasin jo huutaa sen pois rakennuksen luota pyörimästä, mutta onneksi pidin pääni kiinni. Ei mulla käynyt mielessäkään, että se haju olisi sinne mennyt... Hieno mies.

Tottistelu on meillä ollut vähän jäissä hetken mun motivaatio-ongelmien takia. Vähän ollaan reenailtu takapään käyttöä ja kaikkea pientä. Kuvamateriaalia seuraa tässä:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti