perjantai 27. syyskuuta 2013

Haaste!

Aino nakkasi meille haasteen pimeäsade-blogissaan, ja minähän tartuin siihen intoa puhkuen. ;) Haasteen säännöt ovat:
 • vastaa haastajan 11 kysymykseen
 • keksi 11 uutta kysymystä
 • haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
 • kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

1. Tuleeko sinulla välillä koirien kanssa tai muuten vaan koiraharrastuksen parissa hetkiä, jolloin mietit miksi ihmeessä tätä harrastat.
Joo. Matkalla meidän ensimmäisiin näyttelyihin tämä saattoi käydä mielessä. :D Mutta harvemmin muulloin kyllä tulee.

2. Mitkä on koirien kanssa ja koiraharrastuksesa ehdottomasti parhaat puolet, joita jäisit ikävöimään jos tämän kaiken joutuisit jättämään.
Koiran kanssa yhteistyössä toimiminen, se iloinen yhdessä tekeminen. Se ilme, mikä koiralle tulee, kun se niin kovasti haluaa tehdä asioita mun kanssa: "sano nyt please mitä mä seuraavaksi saan tehdä, sanosanosano jo!!" Se on jotain niin hienoa. Ja  tietysti myös muut ihmiset. Koirien ja koiraharrastusten kautta olen tutustunut moniin uusiin, samanhenkisiin ihmisiin. Se on ihan mahtavaa.

3. Ketä elokuva- tai sarjakuvahahmoa koirasi muistuttaa mielestäsi eniten?
Hessu Hopoa. Hassu, hölömö ja niin rakastettava.

4. Onko koirassasi jotain puolia tai ominaisuuksia, mitkä poistaisit koirastasi jos mahdollista?
Poistaisin siltä ne anturit, joilla se aistii mun jännittämisen... :D

5. Mikä oli ehdoton ykköskriteeri koiraa hankkiessasi?
Vaikea valita vain yhtä! Hain toimivaa ja tervettä harrastuskoiraa, joka kuitenkin olisi myös arjessa mukava kaveri. Jos nyt yksi pitää valita, niin kyllä mä siitä harrastuslinjasta lähdin liikkeelle. Täytyi sopia moneen menoon. Siitä lähdettiin sitten tarkentamaan muita kriteereitä.

6. Miksi päädyit juuri siihen rotuun mitä koirasi edustaa?
Mulla kesti pitkään, ennen kuin "löysin" aussien rotuna. Mulla oli aluksi käsitys aussiesta lähinnä sohvaperunana, ehkä niiden muhkun ulkomuodon takia. Plus niitä oli tottunut näkemään lähinnä näyttelyissä, ja ne näyttivät siellä niin...rumilta. Vasta törmätessäni ekan kerran tällaiseen sporttimallisempaan yksilöön, mun silmät avautuivat rodulle ja aloin tutkimaan lisää. Aussieen tuntui tiivistyvän kaikki, mitä koiralta kaipasin. Erityisesti tykästyin sen monipuolisuuteen, siinä on potentiaalia moneen menoon. Vahtiviettiä koiralla toivoin myös jonkin verran olevan, kun niin korvessa asutaan. Mä voin ihan rehellisesti sanoa, että ulkonäkö oli vihoviimeinen seikka, mikä aussiessa säväytti. Eihän tää ollut ulkonäöllisesti yhtään sellainen koira, mihin normaalisti ihastuin ja oikeasti mietin hetken, voinko ottaa sellaista koiraa, jonka ulkonäkö ei niin sytytä. Mutta sitten kun menin ensimmäistä kertaa Novan emään tutustumaan, ei tarvinnut enää miettiä. :) Ja nykyään nää sporttimallin aussiet on omaan silmään aivan upeita ilmestyksiä.

7. Mikä on ehdoton koiraharrastuksen kuninkuuslaji mielestäsi? Ei tarvitse olla joku mitä harrastat itse, voi myös olla joku mitä ihailet suuresti.
Tätä mietin pitkään, mutta pakko vastata pelastuskoiratoiminta. Vaikka siitä ehkä hölmöä on minään "kuninkuuslajina" puhuakaan, eihän siinä edes kilpailla. Mutta se nyt on "se juttu", mitä eniten arvostan. Eihän siinä pisteitä jaella, ei löydy tuloksia koiranetistä kaiken kansan ihailtavana eikä edes ansaita hienoja kirjainyhdistelmiä koiran nimen eteen. Silti se on ehkä ainoa "laji", jolla ihan oikeasti on jotain merkitystä. Kuninkuuslaji ehkä myös siinä mielessä, että se vaatii ohjaajalta ihan eri tavalla sitoutumista verrattuna muihin harrastuksiin.

8. Jos voisit valita koiran vain värin perusteella, minkä värinen se olisi? (Huom. pinkkejä ja vihreitä koiria ei lasketa.)
Tää on niin paha! Voi argh, en kykene valitsemaan vain yhtä. Jos aussiesta puhutaan (en osaa kuvitella enää muutakaan rotua), ehkä se olisi joko punainen ilman merkkejä tai ihan minimaalisilla merkeillä, esim. tämä on ihan jumalaisen upea ilmestys. Tai sitten sellainen tosi tumma blue merle, tyyliin tämä.

9. Onko sinulla koiramaailmassa jotain ehdotonta idolia, jota ihailet (esim. kasvatustyön, koulutusmetodien tai kenties koiravalokuvien perusteella). Kuka?
Kyllähän tässä näin aloittelijana katsoo vähän ylöspäin moniakin ihmisiä, mutta esimerkiksi Skogsterin Mia teki kyllä vaikutuksen taannoisessa seminaarissaan. Uskomatonta pitkäjänteisyyttä.

10. Jos saisit suunnitella koirasi luonteenpiirrettä vastaavan kaulapannan - millainen se olisi? Yksivärinen nahkainen puolikuristava, vai kenties röyhelöiden ja kukkasten peittämä silkkipanta? Mielikuvitukselliset vastaukset kunniaan.
Ei mun tarvi sellaista suunnitella, mulla on jo sellainen! Supermies-panta SuperNovalle, tarviiko tuota enempää selittää ;)

11. Jos voisit vaihtaa koirasi nimen nyt kun olet tuntenut sen jo paremman aikaa, miksikä vaihtaisit sen? Vai pitäisitkö sen kenties samana edelleen?
En mä osais enää kuvitella tuolle mitään muuta nimeä. SuperNova, CasaNova. Nova.


Ja sitten mun kysymykset seuraaville vastattaviksi:

1. Jos sinun olisi pakko vaihtaa rotua, mihin vaihtaisit ja miksi?
2. Minkä biisin omistaisit koirallesi?
3. Onko sinulla jokin koirarotu, josta haaveilet, mutta jota et todennäköisesti koskaan tule omistamaan? Mikä ja miksi et?
4. Turhamaisin/turhin asia, jonka olet koirallesi koskaan hankkinut?
5. Millaisen tahtoisit seuraavan koirasi olevan nykyiseen verrattuna? Mitä piirteitä haluaisit kenties nähdä myös seuraavassa koirassa, mitä haluaisit vähentää tai kaipaatko kentien vielä jotain lisää?
6. Rumin koirarotu, jonka tiedät? Mikä siitä tekee mielestäsi ruman?
7. Mihin suuntaan toivoisit jalostuksen etenevän nykyisen rotusi kohdalla? Mihin sinun mielestäsi tulisi ennen kaikkea kiinnittää huomiota, mitä seikkoja painottaa, mitä ehkä jättää vähemmälle arvolle?
8. Jos voisit kertoa koirallesi yhden asian niin, että se ymmärtäisi mitä puhut, mitä sille sanoisit?
9. Jos koirasi olisi ihminen, millainen pukeutumistyyli sillä olisi?
10. Mikä ärsyttää koiramaailmassa/koiraharrastuksissa eniten?
11. Jos koirasi voisi muuttua hetkeksi näkymättömäksi, mitä se silloin tekisi?

Me haastetaan seuraavat blogit vastaamaan kysymyksiin:

Dracu & Wicca
Herra Neo
Katanan koiruudet
Marin Cojootit
Minnan ja Sennin matkassa
Olipa kerran Priya
Riemuidiootteja
Tira ja Raiku
Toiveesta todeksi
Wipoe

5 kommenttia:

 1. Kiitos! Vähän hyvät kysymykset. :-) Pitää vastailla huomenissa.

  VastaaPoista
 2. Uuuh! Tarttee laittaa mietintämyssy päähän! Ehdin tekeen vastauksia varmaan jo tänään, kun pentu nukkuu tuhistaa seikkailujen jälkeen taas tyyytyväisenä :)

  Hienon värisiä oli muuten noi linkittämäs koirat! Minkäs värisistä silmistä pidät, kun näillä ausseillä tuota valinnanvaraa on myös niissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllähän nää sinisimmut vie voiton <3

   Poista
  2. Hyvä maku ;) Ja vastasin haasteeseen! Sun pyhä tehtävä on siis käydä lukemassa mun vastaukset sun kysymyksiin ja arvostaa sitä, kuinka mä panostin niihin! Nih! :D

   Poista