perjantai 18. tammikuuta 2013

Back In Business

No niin, vihdoinkin meidän arki on normalisoitunut treenitauon jälkeen! Ah, ihanaa. Päähän tässä meinasi jo hajota. Pelastuskoirailut ovat siis vihdoinkin jatkuneet, ohjatut tottikset alkavat vasta maaliskuussa. Ollaanhan me kotona touhuiltu kaikkea pientä oikeastaan päivittäin, mutta ei se sama asia ole kuin ohjatut treenit.


Seuraamisessa me ollaan siirrytty lelupalkkaan, pikkusen eri näköstä touhua kun on vire korkealla. Käännökset lelun kanssa alkaa hiljalleen sujua, täyskäännös vähän niin ja näin vielä lelulla. Korkean vireen myötä on kuitenkin tullut kylkiäisinä myös armoton painaminen, ajoittain myös poikittaminen. Tälle yritän nyt keksiä jotain ratkaisua.. Voin muuten lämpimästi suositella omien treenien kuvaamista, sieltä saattaa paljastua kaikkea jännää! Tässäpä ois yksi meidän video, mistä oivalsin paljonkin juttuja, mihin pitää kiinnittää huomiota. Esim. täyskäännösten jälkeen olen aina nakannut lelun koiran vasemmalle puolelle, ja nyt se ennakoi sitä irtoamalla, mikä näkyy hienosti videolla. Tämä nyt oli onneksi korjattavissa nopeasti. Videolla näkyy myös se painaminen ja poikittaminen, ja oikeastaan seuraaminen kaikessa karmeudessaan, mutta julkaisenpa sen silti, olkaa hyvä! :D


Videolla  näkyy myös yksi käsikosketustreeni lelun kans sekä paikkamakuuta pätkä. Itse käväisin paikkamakuun aikana sisällä hakemassa lelun, koira pönötti nätisti maassa sen aikaa.


Mutta sitten varsinaisiin treeneihin. Tiistaina oltiin vierailemassa yhdistyksen toisessa pelastuskoiraporukassa, treenien teemana oli tottis ja maalimieskäyttäytyminen. Ekana tehtiin lyhyet etsintätreenit koirille, alue oli raviradan parkkipaikka, joten kummoisia piiloja sinne ei saanut. Tauko oli ilmeisesti tehnyt Novalle hyvää, ai jumankekka sitä intoa! Ei sillä, että sitä intoa olisi koskaan puuttunut, mutta nyt se oli kyllä ihan eri sfääreissä - ja siitä huolimatta turpavärkki pysyi kiinni. Hienoa. Nova löysi kolme ukkoa ojista ja lumipenkoista noin kahdessa minuutissa. Heti yhden löydettyään sai hajun jo seuraavasta ja ampaisi matkaan. Hienosti käyttäytyi myös maalimiesten luona.

Etsintöjen jälkeen otettiin tottista. Seuraamista ryhmässä toisia pujotellen ja koirien kohtaamisia seuratessa. Novalla oli asenne ja vire kohdallaan, välillä otti häiriötä lähellä olevista koirista mutta pyynnöstä kiinnitti huomion taas meikäläiseen. Seuraamisessa Nova painoi välillä aika pahastikin, tälle täytyy nyt alkaa oikeasti tekemään jotain.. Otettiin myös muutaman minuutin paikkamakuu ryhmässä, siellä se ukkeli napotti ihan rauhassa. Paikkamakuun lopuksi tehtiin niin, että vuorotellen kutsuttiin koirat luokse muiden ollessa tuolloin koiriensa vieressä. Tässä kohtaa tein sitten oikein kardinaalimokan. Nova oli tosiaan jo muutaman minuutin ollut paikkamakuussa, muut ohjaajat lähtivät kävelemään koiriensa luokse ja itse valmistauduin kutsumaan Novan luokse - kaivamalla palkat taskusta valmiiksi käteen. Ei näin. Nousihan se koira sitten, kun muutakin härdelliä oli ympärillä, mutta käskystä asettui heti takaisin makuulle - ja välimatkaahan oli sellainen 10 metriä. Olin ylpeä. ;) Kyllähän tuo häiriöttömässä ympäristössä kestäisi palkan kaivamisen taskusta, kuten kestää myös lempilelun heittelemisen ilmassa, mutta tuossa häiriössä se oli liikaa. Mutta erittäin ylpeä olen pikkumiehestä, niin intopiukeana se teki hommia!

I can smell rabbit poop!
Tänään olisi ollut oman porukan treenit, mutta olo oli sen verran flunssainen, että piti jättää väliin. Pöh. Viime viikolla oli suunnittelupalaveri (johon en myöskään päässyt), ja ai vitsit, mitä kaikkea kivaa on luvassa! Rauniovierailuja, suunnistusharjoituksia, jäljennostoa+jäljestystä, vesistöetsintää, leireilyä, esine-etsintää ja sokerina pohjalla taas itsenäisyyspäivän vastaanotto Turussa. Tule jo, kevät! Meillä alkaa myös helmikuussa TOKO:n alkeiskurssi, tottiksia odotellessa ilmottauduin sellaselle. Tuo kurssi vaikuttaa kyllä tosi kivalta, vaikka kyseessä on alkeiskurssi niin pelkkien alo-luokan liikkeiden lisäksi siellä treenaillaan myös esim. merkille lähettämistä, tunnarin alkeita, kaukokäskyjä jne. Juuri sopiva tällaiselle aloittelijalle. Sitä odotellessa jatketaan lähinnä pelastuskoirailun merkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti