tiistai 1. tammikuuta 2013

Tavoitteita vuodelle 2013


En ole koskaan harrastanut minkäänlaisia uudenvuodenlupauksia, mutta nyt päätin listata tavoitteita ensi vuodelle. Jotta voisin sitten vuoden päästä tähän aikaan niitä lueskella ja nauraa, mitä kaikkea olin kuvitellut saavani aikaan. ;)


Agility
Tavoitteena ainoastaan käydä jatkokurssi joskus keväällä, ehkä toinenkin jossain vaiheessa. Tutustua lajiin ja pitää hauskaa. Agility on meillä ihan puhtaasti satunnaista puuhastelua vailla sen kummempaa päämäärää.

BH-koe
Hyvin varovaisena tavoitteena/ajatuksena/haaveena suorittaa BH loppuvuodesta. Tässä kohtaa vielä vaikea arvioida, kuinka realistinen tämä tavoite nyt sitten on, mutta listataan se nyt tähän kuitenkin.

Jälki
Jälkeä jatketaan heti lumien sulettua. Kulmia aletaan harjoitella kesän aikana. Keppejä on tarkoitus treenata nyt jo lumiseen aikaan ja siirtää niitä sitten kesällä jäljelle. Jäljennostotreeniä varmaan tehdään pelastuskoirapuolella, jonkinlaista janatyöskentelyä voisi treenailla itsekseenkin. Yritetään päästä ryhmätreeneihin mukaan, ilmeisesti sellaisiakin täällä järjestetään.

MH-luonnekuvaus
Ilmeisesti suunnitelmissa lähteä sisaruskatraan kanssa Ruotsiin kesällä suorittamaan MH-luonnekuvaus koko poppoolle kerralla. Suomessa ei kai pystytä luonnekuvausta tekemään tuolla tavoin pentueittain.

Paimennus
Tavoitteena käydä paimentelemassa aina tilaisuuden tullen, saada Nova kunnolla syttymään lampaille ja päästä itse vähän jyvälle siitä, mistä hommassa oikein on kysymys. Paimennustaippareissa olisi kiva käydä pyörähtämässä.

Pelastuskoiratoiminta
Heti alkuvuodesta on tarkoitus alkaa treenailemaan ilmaisua. Kertova tuosta on nyt tulossa, mutta kertomistapa on vielä auki. Käsikosketus on vahva ehdokas. Siinäpä varmaan meneekin sitten ainakin ensi vuosi, ilmaisun opettamisessa. Kokeisiin meillä ei varmaankaan ole asiaa vielä ensi vuonna, itse yritän käydä etsintäkurssin jossain vaiheessa.

TOKO
Tavoitteena kisauran korkkaus, ensin varmaankin möllikisoissa ja sieltä sitten virallisiin. ALO1 olisi tavoitteena saada. Teknisesti Nova osaa nuo liikkeet hyppyä lukuunottamatta, joitain käsimerkkejä pitää vielä häivyttää + saada lisää varmuutta, virettä ja nopeutta oikeastaan kaikkeen. Ja tietysti sitä palkkamattomuustreeniä.

Viralliset luustokuvaukset
Luustokuvissa on tarkoitus käydä, toivottavasti ei tule ikäviä ylläreitä sieltä.1 kommentti:

  1. Toivottavasti joskus päästäisiin! Pitäisi vaan näin parin vuoden vitkuttelun jälkeen hommata vihdoinkin se ajokortti niin maastotreenit olisi vähän helpompi järjestää :D

    Kivankuuloisia tavoitteita! Mulle käy joka vuosi noin, että pyörittelen joulukuussa päätäni ja ihmettelen mitä olin kuvitellut vuotta aikaisemmin kun listasin suunnitelmia :D

    VastaaPoista